Δεύτερο καμπ για την Εθνική Ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100, το πρόγραμμα των αγώνων

 Runbeat Team   12:28 07-04-2022  

Δεύτερο καμπ για την Εθνική Ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100, το πρόγραμμα των αγώνων


Ραντεβού δίνουν εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα οι κορυφαίοι και οι κορυφαίες σπρίντερ της Ελλάδας καθώς θα διεξαχθεί το 2ο καμπ της χρονιάς για τις εθνικές ομάδες σκυταλοδρομίας 4Χ100 μ. ανδρών και γυναικών.

Οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά θα φιλοξενήσουν και πάλι από την ερχόμενη Κυριακή 10/4 έως και την Πέμπτη 15/4 τους αθλητές και τις αθλήτριες, ενώ αυτή τη φορά θα επικεντρωθούν αποκλειστικά στο πρακτικό κομμάτι.

 

Στο καμπ θα συμμετάσχουν 10 γυναίκες και 16 άνδρες, που αποτελούν τον βασικό κορμό των δύο σκυταλοδρομιών.

Βασικός στόχος των δύο ομάδων είναι να συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου εκεί όπου θα πάρουν μέρος οι 16 καλύτερες ομάδες με βάση τις δύο καλές εμφανίσεις τους στη χρονιά. Οι δύο ομάδες θα κάνουν τον πρώτο τους αγώνα στις 2 Ιουνίου στα «Δρόμεια 2022», ωστόσο δεν αποκλείεται να συμμετάσχουν στα Παπαφλέσσεια, εφόσον προστεθούν τα αγωνίσματα στο πρόγραμμα.
Στον προγραμματισμό που έγινε από τη συντονίστρια Ιωάννα Σιώμου σε συνεργασία με τους υπεύθυνους προπονητές ανδρών Περικλή Χατζηαναστασιάδη και Χρήστο Κατσίκα και γυναικών Κώστα Ηλία και Κώστα Βογιατζάκη, οι ομάδες θα είναι παρούσες τόσο στο Βαλκανικό Σκυταλοδρομιών (4-5/6/22) όσο και στο Βαλκανικό ανδρών- γυναικών (18-19/6/22).

Η χώρα μας έχει ήδη λάβει πρόσκληση να συμμετάσχει στο Diamond League της Στοκχόλμης, με τις ομάδες 4Χ100 μ. ανδρών και γυναικών, γεγονός που θα δώσει την ευκαιρία στους αθλητές και τις αθλήτριες για δυνατά τεστ. Αν όλα εξελιχθούν βάσει προγραμματισμού θα υπάρξει προπονητική συγκέντρωση των τελικών ομάδων (έξι νδρες και έξι γυναίκες) ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες θα πραγματοποιήσουν προετοιμασία και στην Κεφαλονιά από τις 8 έως τις 14 Μαΐου.

Η Ομοσπονδία έχει ρίξει το βάρος της στις ομάδες σκυταλοδρομίας, καθώς θεωρεί πως μέσα από τη συντονισμένη και ομαδική δουλειά θα ανοίξει ο δρόμος για τη διάκριση. Ο προγραμματισμός είναι μακροχρόνιος και φτάνει μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Νωρίτερα τα μέλη της Εθνικής Ομάδας θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τη συμμετοχή σε σημαντικές διοργανώσεις.

 

Οι αθλητές και αθλήτριες που θα πάρουν μέρος στο καμπ του Αγίου Κοσμά:

Γυναίκες: Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης), Αλάνα Μπερν (ΓΣ Ηλιούπολης), Μαρία Γάτου (ΠΑΟΚ), Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΑΟ Κάλλιστος), Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟ), Στέλλα Μιχαηλίδου (ΑΟ Ερμής), Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), Κορίνα Πολίτη (ΓΣ Λευκάδας), Παρασκευή Άνθη (ΑΟ Ερμής), Δήμητρα Τσουκαλά (ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής)

Άνδρες: Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων), Κώστας Δουβαλίδης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), Παναγιώτης Τριβυζάς (ΠΑΟ), Θοδωρής Βροντινός (ΠΑΟΚ), Δημήτρης Χρυσάφης (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΑΟ Κάλλιστος), Νίκος Παναγιωτόπουλος (Αθλος Κερατσινίου), Γιάννης Βοσκόπουλος (ΑΟ Δρομέας Βάρης), Βασίλης Μυριανθόπουλος (Πανιώνιος), Γιάννης Καρυοφύλλης (ΓΑΣ Σκάλας), Ορεστης Χαϊδάς (ΓΕΑ Τρικάλων), Βασίλης Παπαμαργαρίτης (Πελασγός Λάρισας), Νίκος Εμπέογλου (ΣΑΚΑ), Γιάννης Γρανιτσιώτης (ΑΟ Γιάννης Παλάσκας), Κώστας Μήλιος (Άθλος Άρτας)