Δευτεραθλήτρια κόσμου η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης

 Runbeat Team   13:15 29-07-2023  

Δευτεραθλήτρια κόσμου η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης


Μία ακόμη τεράστια επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών καθώς κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε από την Ουγγαρία στον τελικό και στέφθηκε δευτεραθλήτρια κόσμου για πρώτη φορά στην ιστορία της. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε ισόπαλο με 10-10 στην κανονική διάρκεια του αγώνα, με τους Ούγγρους να παίρνουν τη νίκη στην διαδικασία των πέναλτι και να επικρατούν με συνολικό σκορ 14-13.

 

Η Εθνική μας ομάδα πόλο έχει χαρίσει στην χώρα μας πολλά μετάλλια από μεγάλες διοργανώσεις, ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που κατακτά ασημένιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Εθνική μας στον ημιτελικό είχε νικήσει 13-7 τη Σερβία και πέραν του μεταλλίου εξασφάλισε και τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Ελλάδα): 2-4, 2-1, 3-2, 3-3

Τα πέναλτι

Βάργκα Απόκρουση Ζερδεβά

Φουντούλης Απόκρουση Βόγκελ

Βάμος 0-1

Παπαναστασίου 1-1

Ζάλανκι 1-2

Γκιουβέτσης Απόκρουση Βόγκελ

Γιάνσικ Δοκάρι

Αργυρόπουλος Απόκρουη Βόγκελ

Φέκετε Απόκρουση Ζερδεβά

Γενηδουνιάς 2-2

Βάργκα 2-3

Φουντούλης 3-3

Βάμος 3-4

Παπαναστασίου Απόκρουση Βόγκελ

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 4, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 2, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Γκίλλας, Τζωρτζάτος.

Ουγγαρία (Ζολτ Βάργκα): Λεβάι, Άνγκιαλ, Μάνχερτς 3, Πολ, Βάμος 2, Νάγκι, Ζάλανκι 3, Φέκετε 1, Νέμετ, Βάργκα, Γιάνσικ 1, Μόλναρ, Βόγκελ.