Δεύτερος και τελευταίος αγώνας για τον Noah Lyles στο Μπέρμιγχαμ, σπουδαίες συμμετοχές

 Runbeat Team   11:27 08-02-2022  

Δεύτερος και τελευταίος αγώνας για τον Noah Lyles στο Μπέρμιγχαμ, σπουδαίες συμμετοχές


Η παρουσία του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Noah Lyles ξεχωρίζει στα 60 μέτρα ανδρών στο Müller Indoor Grand Prix Birmingham – μια «χρυσή» συνάντηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στην Utilita Arena στο Μπέρμιγχαμ στις 19 Φεβρουαρίου.

Ο 24χρονος, ο οποίος ήταν ο ταχύτερος άνδρας στον κόσμο στα 200 μέτρα το 2021 (19,52), βρίσκεται στην τέταρτη θέση στην παγκόσμια λίστα όλων των εποχών (19,50). Έτρεξε σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ στα 60μ. με χρόνο 6.56 στο New Balance Indoor Grand Prix στις 6 Φεβρουαρίου παίρνοντας παράλληλα και τη νίκη, ενώ στο Μπέρμιγχαμ ο ανταγωνισμός ίσως του δώσει την ευκαιρία για ακόμα καλύτερο χρόνο. Μαζί του σε θέση εκκίνησης θα βρεθεί ο επίσης Αμερικανός σπρίντερ Ronnie Baker, ο οποίος κατέκτησε τον χάλκινο μετάλλιο στα 60 μέτρα στο Παγκόσμιο

 

Πρωτάθλημα κλειστού στίβου το 2018. Ο Baker, ο οποίος έχει ατομικό ρεκόρ 6.40 από το 2018, άνοιξε τη σεζόν του με την τρίτη θέση στους Millrose Games στις 29 Ιανουαρίου.

«Έτρεξα στις ΗΠΑ φέτος και στο Μπέρμιγχαμ θα είναι ο τελευταίος αγώνας για μένα πριν το Παγκόσμιο», επισήμανε ο μιλώντας στο επίσημο σάιτ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. «Έχω δει πολλές γρήγορες κούρσες στην πίστα του Μπέρμιγχαμ και ανυπομονώ να τρέξω εκεί. Ο κύριος στόχος μου για φέτος είναι να υπερασπιστώ τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου το καλοκαίρι και να συνεχίσω να γίνομαι καλύτερος. Σε κάθε προπόνηση και κάθε αγώνα προσπαθώ για την επίτευξη αυτού του στόχου, και αυτός ο αγώνας ταιριάζει ακριβώς σε αυτό», κατέληξε.

Από την βρετανική ομάδα που θα παραταχθεί στο Μπέρμιγχαμ ξεχωρίζει η παρουσία του Andy Robertson.

Το Müller Indoor Grand Prix είναι η πέμπτη συνάντηση της σειράς World Athletics Indoor Tour Gold 2022. Υπάρχουν επτά «χρυσές» συναντήσεις, οι οποίες ξεκίνησαν με την Καρλσρούη στις 28 Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στη Μαδρίτη στις 2 Μαρτίου.

Από τους υπόλοιπους αθλητές που πρόκειται να αγωνιστούν στο Μπέρμιγχαμ ξεχωρίζει η παρουσία της  πέντε φορές «χρυσής» Ολυμπιονίκης, Elaine Thompson-Herah, του Ολυμπιονίκη στο άλμα επί κοντώ Mondo Duplantis, του κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ κλειστού στίβου στα 60μ. εμπ., Grant Holloway, της «ασημένιας» Ολυμπιονίκης των 1500μ. Laura Muir και της «ασημένιας» Oλυμπιονίκης των 800μ. Hodaldg.