Δεύτερος στη Λουκέρνη ο Φραντζεσκάκης και αγωνία για το Τόκιο

 Runbeat Team   21:55 29-06-2021  

Δεύτερος στη Λουκέρνη ο Φραντζεσκάκης και αγωνία για το Τόκιο


Αμέσως μετά το Βαλκανικό πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στη Σερβία, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης μετέβη στη Λουκέρνη για να δώσει έναν ακόμη αγώνα που θα του εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Χανιώτης πρωταθλητής θέλει διακαώς να βρίσκεται στην αποστολή που θα αναχωρήσει για την Ιαπωνία στα μέσα Ιουλίου και το δείχνει. Στο σημερινό αγώνα στη Λουκέρνη είχε καλύτερη βολή στα 74.47μ., επίδοση που του έδωσε τη 2η θέση στο μίτινγκ στη σφυροβολία και που του χάρισε κι άλλους πολύτιμους βαθμούς προκειμένου να είναι μέσα στο ράνκινγκ. Ο αθλητής αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 31η θέση της ολυμπιακής κατάταξης και είναι πολύ κοντά στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι η σημερινή είναι η τελευταία ημέρα όπου αθλητές και αθλήτριες σε όλο τον πλανήτη μπορούν να κυνηγήσουν μια θέση τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αύριο θα ανανεωθεί η λίστα της ολυμπιακής κατάταξης, όπου θα προκύψουν οι θέσεις για το κορυφαίο γεγονός του πλανήτη. Ο Φραντζεσκάκης έχει μπροστά του και την πρόκληση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23, εκεί όπου αναμένεται να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο των νικητών.