«Δια ΖΩσης OpenGym 2021» στο Παγκρήτιο Στάδιο

 Runbeat Team   11:24 20-03-2021  

«Δια ΖΩσης OpenGym 2021» στο Παγκρήτιο Στάδιο


Την ευκαιρία να επιστρέψουν στο γυμναστήριο του Παγκρητίου Σταδίου με έναν διαφορετικό τρόπο αποφάσισε να εφαρμόσει η Ανάπτυξη Αθλητισμού ΑΕ ΟΤΑ. Πιο συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό, θα τρέξει ένα νέο πρόγραμμα δια ζώσης στο πλαίσιο του «Αθλητισμός για όλους» και πάντα τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας για την αποτροπή της διασποράς του Covid-19.

Το νέο αυτό πρόγραμμα θα έχει την ονομασία «ΔιαΖΩσης OpenGym 2021» και ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα της άθλησης στους πολίτες στον εξωτερικό χώρο του Παγκρητίου Σταδίου υπό την καθοδήγηση πτυχιούχων καθηγητών φυσικής αγωγής.

 

Το πρόγραμμα αυτό θα λειτουργεί σε ζώνες του 50λέπτου, όπου σε κάθε καθηγητή φυσικής αγωγής θα αντιστοιχούν και δύο αθλούμενοι. Οι Κ.Φ.Α. που ανήκουν στο δυναμικό του Δήμου είναι περίπου 15 οπότε σε κάθε ζώνη υπολογίζεται ότι θα μπορούν να αθλούνται περίπου 30 πολίτες σε διάφορα εξωτερικά σημεία του Παγκρητίου είτε στην κεντρική σάλα (κυρίως το πρωί) είτε στο βοηθητικό γήπεδο (το απόγευμα προκειμένου να μη χαλάσει η ροή προπόνησης των αθλητών που ανήκουν σε σωματεία και των υποψήφιων για τα ΤΕΦΑΑ). 

Το κάθε γκρουπ αθλούμενων θα ακολουθεί το πρόγραμμα προπόνησης που θα επιλέξει ο γυμναστής και αυτό μπορεί να είναι TRX, βαράκια, crossfit κτλ. Ο κάθε αθλούμενος θα έχει δικαίωμα να συμμετέχει τρεις φορές την εβδομάδα σε αυτό το πρόγραμμα με συνδρομή 15 ευρώ το μήνα, όμως θα έχει τη δυνατότητα να ασκηθεί και ως ελεύθερα αθλούμενος κάποια άλλη ημέρα της εβδομάδας.

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «το πρόγραμμα απευθύνεται σε υφιστάμενα ή νέα μέλη των δημοτικών γυμναστηρίων, τα οποία θα μπορούν να γυμνάζονται υπό τις οδηγίες των αρμόδιων γυμναστών, σε ομάδες των δυο ατόμων, στους εξωτερικούς χώρους του Παγκρητίου Σταδίου (βοηθητικό και κεντρικό γήπεδο). Περιλαμβάνει πολλά και διαφορετικά είδη άσκησης ενώ απαιτείται εγγραφή και η κατάθεση σχετικής αίτησης. Το πρόγραμμα θα τρέχει καθημερινά, πρωί και απόγευμα».

Οι εγγραφές στο εν λόγω πρόγραμμα θα ξεκινήσουν την προσεχή Δευτέρα 22/03/2021, ενώ περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην σελίδα της ΑΑΗ Α.Ε. ΟΤΑ στο facebook (https://www.facebook.com/aahaeota) ή στο σάιτ www.aahaeota.gr καθώς και στα τηλέφωνα 2810 215080& 2810264560, 591 (8:30-20:00 και 8:30-17:00 το Σάββατο).

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και τις εγγραφές ΕΔΩ