Διακόπηκε οριστικά ο Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος

 Runbeat Team   9:01 21-02-2024  

Διακόπηκε οριστικά ο Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος


Το ταξίδι της ιστορικής διοργάνωσης της Ελλάδας, του Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου διακόπτεται οριστικά, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές. Πιο συγκεκριμένα, ο αγώνας που έχει μήκος 490 χιλιόμετρα και ξεκινάει από την Αθήνα, φτάνει στην Σπάρτη και ολοκληρώνεται στην Αθήνα δεν θα διεξαχθεί ξανά, καθώς οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία εξηγούν τους λόγους της απόφασής τους.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Αγαπητοί δρομείς, αγαπητοί λάτρεις του Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου,

Σας ενημερώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ» στη 16/2/2024 συνεδρίασή του, λαμβάνοντας, σοβαρά, υπ’ όψιν τις τεράστιες δυσκολίες του Αγώνα, αναφορικά με τη διαθεσιμότητα των εθελοντών – εποπτών τις ημέρες διεξαγωγής του, την ασφαλή πορεία των αθλητών που, σύμφωνα με την οκταετή εμπειρία διοργάνωσής του, μπορεί να διακυβευτεί, ανά πάσα στιγμή και την πολύ μικρή, σχετικά, υποστήριξη της Πολιτείας σε καίρια ζητήματα, αποφάσισε να διακόψει, οριστικά, το ταξίδι του Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου.

Με τον επαναπροσδιορισμό των δεδομένων, κρίθηκε αναγκαία η ματαίωσή του. Θα Θέλουμε να ευχαριστήσουμε, θερμά, όλους όσους περιέβαλαν με αγάπη αυτό τον Αγώνα, όλα αυτά τα χρόνια, όσους, δηλαδή, συμμετείχαν από τη θέση του Αθλητή ή του Εθελοντή, σ’ αυτό το ταξίδι, μέσα στην Ελληνική ιστορία.