Diamond League Βρυξελλών: Πρεμιέρα με ρεκόρ συνάντησης από τον Joe Kovacs στη σφαιροβολία

 Runbeat Team   11:42 02-09-2022  

Diamond League Βρυξελλών: Πρεμιέρα με ρεκόρ συνάντησης από τον Joe Kovacs στη σφαιροβολία


Με τη σφαιροβολία ανδρών άνοιξε χθες το βράδυ η αυλαία του Wanda Diamond League των Βρυξελλών. Ως είθισται στις τελευταίες διοργανώσεις μία μέρα πριν το… κυρίως μενού των αγώνων διεξάγεται εκτός σταδίου ένας αγώνας ρίψεων. Αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης η σφαιροβολία των ανδρών με τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Joe Kovacs να καταρρίπτει το ρεκόρ συνάντησης με βολή στα 22.61 μέτρα.

 

Ο Kovacs είχε ήδη εξασφαλίσει μία θέση στον τελικό της Ζυρίχης, ωστόσο, υπήρχαν αρκετοί μετέχοντες που ήθελαν μία καλή βολή για να βρεθούν στον τελικό της επόμενης εβδομάδας.

Ο Tom Walsh, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2017, προηγήθηκε νωρίς με βολή στα 21.60μ., αλλά ο Kovacs απάντησε στον επόμενο γύρο με το 22.61μ., βολή που αποδείχτηκε αρκετή για να του χαρίσει τη νίκη βελτιώνοντας παράλληλα το ρεκόρ συνάντησης κατά 17 εκατοστά (το προηγούμενο ανήκε στον Αμερικανό Darrell Hill από το 2017.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης, Filip Mihaljevic, ο οποίος στην πρώτη του βολή έστειλε τη σφαίρα στα 21.13μ., έμεινε 4ος καθώς ο  Jacko Gill είχε καλύτερη βολή στα 21.32μ.

Παρά το ρεκόρ συνάντησης ο Kovacs, όπως φάνηκε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ήθελε κάτι ακόμα.

«Νομίζω ότι μπορώ να ρίξω και πιο μακριά, αλλά ελπίζω στη Ζυρίχη ή στο Ζάγκρεμπ να μπορέσω να κάνω μερικές μεγάλες βολές και να σπάσω το φράγμα των 23 μέτρων», είπε ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης και πρόσθεσε: «Πρέπει να χαλαρώσω αλλά όχι πολύ».

Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα διεξάγονται τα υπόλοιπα αγωνίσματα, ενώ μετέχει και η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό.