Diamond League: Έκτη στις Βρυξέλλες και εκτός τελικού η Ελίνα Τζένγκο-Ρεκόρ από την Kara Winger

 Runbeat Team   8:25 03-09-2022  

Diamond League: Έκτη στις Βρυξέλλες και εκτός τελικού η Ελίνα Τζένγκο-Ρεκόρ από την Kara Winger


Στον ακοντισμό των γυναικών, χθες στις Βρυξέλλες, την παράσταση έκλεψε η 37χρονη νικήτρια Kara Winger καθώς με τη βολή της στα 68.11μ., σημείωσε την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο, ρεκόρ αγώνων και εθνικό ρεκόρ βελτιώνοντας παράλληλα το ατομικό της ρεκόρ που κρατά από όταν ήταν 25 χρόνων.

 

Τα βλέμματα των Ελλήνων, ωστόσο, ήταν στραμμένα στην Ελίνα Τζένγκο που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις κορυφαίες του κόσμου λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση του τίτλου της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Η Τζένγκο είχε καλύτερη βολή στα 59.98μ. στην δεύτερη προσπάθεια της και κατέλαβε την έκτη θέση στο σύνολο των αθλητριών. Η «χρυσή» πρωταθλήτρια Ευρώπης είχε μία ακόμη έγκυρη βολή, την πρώτη, στα 54.10 μ. και ήταν άκυρη στις υπόλοιπες τρεις που εκτέλεσε.

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ την ημέρα των γενεθλίων της (χθες έκλεισε τα 20) δεν κατάφερε να κάνει το κάτι παραπάνω κι έτσι δεν προκρίθηκε στον τελικό της σειράς που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στη Ζυρίχη καθώς στη γενική βαθμολογία ήταν 8η, ενώ προκρίνονται οι έξι πρώτες.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα αναμένεται να κάνει ένα διάλειμμα από τις προπονήσεις προκειμένου να ξεκουραστεί και να επανέλθει με το βλέμμα της στο 2023 πλέον.

Όσον αφορά στον χθεσινό αγώνα, τη 2η θέση κατέκτησε η Haruka Kitaguchi με βολή στα  63.45μ. και τρίτη η Adriana Vilagos με 63.00 μέτρα.