Diamond League Παρισιού: Ελληνικό ενδιαφέρον με Τεντόγλου, Τζένγκο, και Στεφανίδη

 Runbeat Team   18:10 08-06-2023  

Diamond League Παρισιού: Ελληνικό ενδιαφέρον με Τεντόγλου, Τζένγκο, και Στεφανίδη


Έντονο θα είναι το Ελληνικό ενδιαφέρον στο Diamond League του Παρισιού που θα γίνει αύριο (09/06), καθώς θα λάβουν μέρος ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος, η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ και η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό. 

Ο Τεντόγλου θα κάνει τον πρώτο του αγώνα με έντονο συναγωνισμό για τη θερινή σεζόν. Στη γαλλική πρωτεύουσα θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Κουβανό Μαϊκέλ Μασό που φέτος έχει επίδοση στα 8,36 μ. και είναι ο μοναδικός που έχει πάει πιο μακριά φέτος με τον “χρυσό” Ολυμπιονίκη να τον ακολουθεί με τα 8,26 μ. που σημείωσε στο μίτινγκ της Λεμεσού. Στον αγώνα θα βρεθούν μεταξύ άλλων ο Αμερικανός Γουίλιαμ Γουίλιαμς (με 8,23 μ. φετινό ρεκόρ), τον Ινδό Σρισανκάρ (8,18 μ. φέτος), τον Ελβετό Σιμόν Εχμάρ (8,12 μ.), αλλά και ο Ουρουγουανός Εμιλιάνο Λάσα (8,01 μ. φέτος).





Η Στεφανίδη ετοιμάζεται για το τρίτο της φετινό Diamond League μετά από Ντόχα και Φλωρεντία. Η κορυφαία ελληνίδα άλτρια του επί κοντώ θα βρεθεί για μια ακόμη φορά αντιμέτωπη με τις κορυφαίες φέτος στον κόσμο. Η Στεφανίδη φέτος έχει υπερβεί τα 4,55 μέτρα. Στο Παρίσι θα βρίσκεται η Αμερικανίδα Κέιτι Μουν που έχει ξεπεράσει φέτος τα 4,81 μ., η Σλοβάκα Τίνα Σούτεϊ (4,76 μ.), αλλά και η επίσης Αμερικανίδα Σάντι Μόρις (4,71 μ. φέτος). 

Δυνατός αναμένεται να είναι και ο ακοντισμός όπου η Τζένγκο θα κάνει το πρώτο δυνατό τεστ για τη θερινή σεζόν. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει βολή στα 63,65 μ. στα χέρια της από το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων τον περασμένο Μάρτιο, ενώ πρόσφατα στα “Παπαφλέσσεια” είχε βολή στα 58,24 μέτρα. Στον αγώνα στο Παρίσι θα τεθεί αντιμέτωπη με την κορυφαία φέτος στον κόσμο Σίγκριντ Μπόργκε από τη Νορβηγία που έχει 66,50 μ., την Χαρούκα Κιταγκούτσι από την Ιαπωνία με 61,57 μ. φετινό ρεκόρ, αλλά και την Αυστραλή Μακένζι λιτή με 64,10 μ. φέτος. 

 

Το επί κοντώ των γυναικών ξεκινά στις 21.20 (ώρες Ελλάδας), το μήκος των ανδρών στις 22.19 και ο ακοντισμός των γυναικών στις 22.42. 

Το Diamond League του Παρισιού θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ3 στις 22.00.