Diamond League Σιλεσία: Αήττητος Τεντόγλου με 8,13 μ. και ρεκόρ διοργάνωσης!

 Runbeat Team   18:54 06-08-2022  

Diamond League Σιλεσία: Αήττητος Τεντόγλου με 8,13 μ. και ρεκόρ διοργάνωσης!


Εξαιρετικός ήταν στο Diamond League της Σιλεσία του Χόρζοφ ο Μίλτος Τεντόγλου, όπου διατήρησε το αήττητο σερί στη σειρά των διαμαντιών με άλμα στα 8,13 μέτρα. Ο κορυφαίος άλτης του κόσμου, “ασημένιος” πριν από λίγες ημέρες στο Παγκόσμιο του Όρεγκον, ξεκίνησε τον αγώνα του με άλμα στα 7,64 μ., ήταν άκυρος στη δεύτερη και συνέχισε διαδοχικά με 7,94 μ. και 7,97 μ., πριν “προσγειωθεί” στα 8,13 μ., επίδοση που τον ανέβασε στην πρώτη θέση και αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης.

 

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι πραγματοποιεί τον τελευταίο κύκλο αγώνων πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, εκεί όπου θα υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε το 2018 στο Βερολίνο. Ο νεαρός άλτης στις 10 του μηνός θα δώσει το παρών στο Diamond League του Μονακό, στην τελευταία του διοργάνωση πριν τους αγώνες του Μονάχου.

Ο Τεντόγλου έχει πετύχει φέτος 8,36 μ. στον ανοιχτό, ενώ έχει 8,55 μ. από τον χειμώνα και τη διοργάνωση του Βελιγραδίου.

Δεύτερος στο μήκος στο σημερινό αγώνα ήταν ο ΜακΚάρτερ από τις ΗΠΑ με 8,09 μ.., ενώ με την ίδια επίδοση ακολούθησαν, οι Μάσο (Κούβα) και Ντέντι που κατέλαβε την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.