Diamond League Όσλο: Θέλει τη διάκριση… εντός έδρας στο μίλι ο J. Ingebrigtsen

 Runbeat Team   20:01 03-06-2022  

Diamond League Όσλο: Θέλει τη διάκριση… εντός έδρας στο μίλι ο J. Ingebrigtsen


O Jacob Ingebrigtsen δείχνει έτοιμος να κυνηγήσει τη νίκη στο άκρως ενδιαφέρον αγώνισμα του ενός μιλίου που θα γίνει στο… σπίτι του για το Diamond League του Όσλο στις 16 Ιουνίου.

Ο Νορβηγός δρομέας βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και θέλει να πάρει ακόμα μία μεγάλη νίκη σε Diamond League, αυτή τη φορά μπροστά στο κοινό της χώρας του κόντρα σε κορυφαίους αθλητές. Μεταξύ άλλων, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ισπανό Mohammed Katir, τον Stewart McSweyn από την Αυστραλία, αλλά και τον Abel Kipsang από την Κένυα.

 

Ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό είναι ότι τα αδέρφια Ingebrigtsenδεν έχουν κερδίσει ποτέ στο «σπίτι» τους στο συγκεκριμένο event, με τον Jacob Ingebrigtsen να δείχνει πως είναι σε θέση να το αλλάξει, ως ο εν δυνάμει χρυσός Ολυμπιονίκης και Πρωταθλητής Ευρώπης στα 1.500 μέτρα των ανδρών.

Ο μεγάλος αδερφός του, Henrik πρόκειται να αγωνιστεί στα 5.000 μέτρα της διοργάνωσης κόντρα στους Getnet Wale, Jacob Kiplimo και τον Παγκόσμιο πρωταθλητή στα 1.500 μέτρα κλειστού στίβου, Samuel Tefera.