Διασυλλογικοί Αγώνες: Ντεμπούτο για τους περισσότερους Έλληνες πρωταθλητές το σαββατοκύριακο

 Runbeat Team   13:22 13-05-2023  

Διασυλλογικοί Αγώνες: Ντεμπούτο για τους περισσότερους Έλληνες πρωταθλητές το σαββατοκύριακο


Σε δώδεκα ομίλους διεξάγονται σήμερα (13/5) και αύριο (14/5) οι Διασυλλογικοί Αγώνες ανδρών-γυναικών σε όλη την Ελλάδα. Οι περισσότεροι Έλληνες πρωταθλητές αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους στη θερινή σεζόν επιστρέφοντας ουσιαστικά στην αγωνιστική δράση μετά από περίπου δύο μήνες σκληρής προετοιμασίας.

Παράλληλα θα διεξαχθούν και οι Διασυλλογικοί αγώνες ανδρών-γυναικών Κ16 και το διασυλλογικό πρωτάθλημα σύνθετων Κ16.

 

Φέτος η συμμετοχή στους αγώνες αποτελεί πρόκριση και για το Εαρινό Πρωτάθλημα (διαβάστε εδώ https://www.segas.gr/i-prokiryxi-gia-toys-earinoys-agones-a/), που θα γίνει τον επόμενο μήνα στις Σέρρες.

Μπορείτε να δείτε τις συμμετοχές και σε απευθείας μετάδοση τα αποτελέσματα πατώντας ΕΔΩ

Οι 12 όμιλοι

1ος όμιλος Σέρρες (Αν. Μαλ/Θράκη-Πέλλα-Κιλκίς)

2ος όμιλος Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη-Ημαθία-Πιερία)

3ος όμιλος Ιωάννινα (Ήπειρος- Δυτ. Μακεδονία – Κέρκυρα)

4ος όμιλος Τρίκαλα (Θεσσαλία – Φθιώτιδα- Ευρυτανία)

5ος όμιλος Πάτρα (Νομοί Πελοποννήσου/Δυτική Στερεά)

6ος όμιλος Άγιος Κοσμάς (Αθήνα)

7ος όμιλος Άγιος Κοσμάς (Πειραιάς -Δυτ. Αττική- Βοιωτία – Εύβοια)

8ος όμιλος Ηράκλειο (Κρήτη)

9ος όμιλος Νάξος (Κυκλάδες)

10ος όμιλος Ρόδος (Δωδεκάνησα)

11ος όμιλος Χίος (Χίος- Σάμος- Ικαρία)

12ος όμιλος Μυτιλήνη (Λέσβος – Λήμνος. Οι αγώνες έχουν ήδη διεξαχθεί)

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και φέτος στα παπούτσια που θα χρησιμοποιήσουν οι αθλητές και οι αθλήτριες στις μεσαίες αποστάσεις καθώς θα πρέπει να τηρούνται οι νέοι κανονισμοί.

Όπως επισημαίνει η οργανωτική επιτροπή: «Προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των παραπάνω κανονισμών, θα οριστεί/ουν εξ αρχής Υπεύθυνος/οι Κριτής/ες Ελέγχου Αγωνιστικών Υποδημάτων ανά Όμιλο, που θα έχει/ουν την ευθύνη τήρησης της προβλεπόμενης διαδικασίας αλλά και της επικοινωνίας με τον Διευθυντή Αγώνων κ. Ανδρέα Γκόγκα καθώς και με τον Συντονιστή Τομέα Αντοχής κ. Δημήτρη Θεοδωρίδη σε περίπτωση οποιασδήποτε αμφισβήτησης.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι η παρακάτω: Για τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων και ειδικά αυτών των 5.000μ. Ανδρών και Γυναικών, θα πρέπει να γίνεται κατά την διάρκεια της δήλωσης της παρουσίας των αριθμών στην Αίθουσα Κλήσης, επίδειξη του αγωνιστικού υποδήματος του αθλητή/τριας καθώς και υποβολή της σχετικής υπογεγραμμένης υπεύθυνης δήλωσης του/της που επιβεβαιώνει τη χρήση του συγκεκριμένου αγωνιστικού υποδήματος. Ταυτόχρονα θα φωτογραφίζονται τα αγωνιστικά υποδήματα μαζί με τον αριθμό συμμετοχής του κάθε αθλητή/τριας. Ένας δεύτερος έλεγχος θα πραγματοποιείται πριν την εκκίνηση του συγκεκριμένου αγωνίσματος. Ανάλογη διαδικασία τηρήθηκε με επιτυχία και στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ.».