Διεκδικεί μετάλλιο με την Τζένγκο η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κ20

 Runbeat Team   8:11 19-08-2021  

Διεκδικεί μετάλλιο με την Τζένγκο η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κ20


Πολύ σημαντική για τα ελληνικά χρώματα είναι η 2η ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου Κ20, το οποίο φιλοξενείται στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

Η σημερινή μέρα περιλαμβάνει τρεις τελικούς για την Ελλάδα, ενώ συνολικά θα αγωνιστούν επτά αθλητές και αθλήτριες από τη χώρα μας. Τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον τελικό του ακοντισμού γυναικών, εκεί όπου η Ελίνα Τζένγκο θα επιδιώξει όχι μόνο να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, αλλά να καταρρίψει και το Παγκόσμιο ρεκόρ της κατηγορίας της.

Η νεαρή πρωταθλήτρια είναι η μόνη από τις 14 συμμετέχουσες που έχει υπερβεί τα 61 μέτρα φέτος (61.42μ. η επίδοσή της), όμως αναμένεται να έχει ανταγωνισμό καθώς αρκετά δυνατές παρουσιάζονται και οι  δύο Βιλάγκος (Σερβία), η Αλάνεν (Φινλανδία) και η Μπάλα- Ρόχας (Κούβα).

Από εκεί και πέρα, στον τελικό του επί κοντώ θα αγωνιστεί ο Σωτήρης Χύτας, ο οποίος θα επιδιώξει αρχικά να ξεπεράσει τον εαυτό του, να βελτιώσει δηλαδή το 5.10,. που έχει ως προσωπικό ρεκόρ και από εκεί και πέρα να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Η Σοφία Κεσσίδη και η Αρετή Φιλιππίδου από την πλευρά τους θα μπουν στον τελικό της δισκοβολίας έχοντας θέσει υψηλούς στόχους.  Η τελευταία έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση φέτος ανάμεσα στις συμμετέχουσες με 55,12μ., ενώ η Κεσσίδη με το 52,29 μ. είναι έκτη στο σύνολο.

Οι υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές μοιράζονται στα προκριματικά. Στις 9π.μ. η Άννα Χατζηπουργάνη θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στα ημιτελικά των 400μ. εμπ. Η αθλήτρια μετέχει στην δεύτερη προκριματική σειρά και με 59.00 θέλει μια θέση στις δύο πρώτες της σειράς της είτε μια επίδοση στις δύο καλύτερες στο σύνολο των σειρών.

Λίγο αργότερα, η Ευτυχία Δεληγιάννη θα πάρει μέρος στα 800μ. Η νεαρή αθλήτρια με βάση το χρόνο της έχει τις δυνατότητες να πάρει το εισιτήριο πρόκρισης για τα ημιτελικά, όπου προκρίνονται οι τρεις πρώτοι από κάθε σειρά και οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι.

Το απόγευμα, τέλος, η Σωτηρία Ράπτη θα πάρει μέρος στα προκριματικά του τριπλούν έχοντας για φετινό ρεκόρ τα 12.96μ. Το όριο πρόκρισης έχει οριστεί στα 13,20 μ., όμως με ένα άλμα κοντά στο ατομικό της ρεκόρ ίσως μπορέσει να βρεθεί στον τελικό.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών:

09.00 400 μ. εμπ. Γυναικών Κ20 πρ. Χατζηπουργάνη

10.50 800 μ. Γυναικών Κ20 πρ. Δεληγιάννη

14.40 Ακοντισμός Γυναικών Κ20 Τελικός Τζένγκο

15.00 Επί κοντώ Ανδρών Κ20 Χύτας

16.00 Τριπλούν Γυναικών Κ20 πρ. Ράπτη

16.25 Δισκοβολία Γυναικών Τελικός Κεσσίδη, Φιλιππίδου