Διεθνείς διοργανώσεις στίβου Κ20 – Κ18: Τα όρια και οι προϋποθέσεις για το 2022

 Runbeat Team   14:08 01-02-2022  

Διεθνείς διοργανώσεις στίβου Κ20 – Κ18:  Τα όρια και οι προϋποθέσεις για το 2022


Επικυρώθηκαν ομόφωνα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της Δευτέρας (31/01) τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις για τις διοργανώσεις του 2022 στις κατηγορίες Κ20 και Κ18.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στην Ιερουσαλήμ είναι οι δύο διοργανώσεις με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και εκείνες που θα τραβήξουν την προσοχή αθλητών και αθλητριών στις δύο κατηγορίες το 2022. Η Επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού διατήρησε τα όρια που επιλέχθηκαν από την WA και την EA για συμμετοχή στις δύο διοργανώσεις.

Διαβάστε αναλυτικά τα όρια και τις προϋποθέσεις:

Διαδικασία συγκρότησης Εθνικών Ομάδων Κ18

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 (Ιερουσαλήμ 4 – 7/7/2022)

 

Α. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:

1. Όρια συμμετοχής: Τα όρια συμμετοχής που ορίζουν η E.A. και ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα K18.

2. Περίοδος επίτευξης ορίων από 1/1/2021 μέχρι 23/6/2022.

3. Δικαίωμα συμμετοχής: Στην αριθμητική δήλωση (10/3/2022) μπορούν να δηλωθούν μέχρι και τρεις (3) αθλητές - τριες ανά αγώνισμα.

Δικαίωμα συμμετοχή ςτελικά θα έχουν μόνο δύο (2) αθλητές - τριες ανά αγώνισμα, γεννηθέντες το 2005 και 2006, με επίτευξη ορίου.

4. Αν το όριο το έχουν πετύχει περισσότεροι από δύο (2) αθλητές - τριες, θα λάβουν μέρος εκείνοι οι δύο αθλητές – τριες που έχουν την καλύτερη επίδοση, και έχουν επιβεβαιώσει αυτήν κατά την διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ18.

5. Για τα όρια που θα επιτευχθούν στον κλειστό στίβο και αυτά που έχουν επιτευχθεί το 2021, απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, είναι να επιβεβαιώσουν οι αθλητές – τριες την καλή τους αγωνιστική κατάσταση και κατά την διάρκεια των αγώνων του ανοικτού στίβου έως και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18.

6. Προϋπόθεση για την συμμετοχή στην ομάδα των αθλητών-τριών, η πιστοποίηση της καλής κατάστασης της υγείας τους (τραυματισμοί, ασθένειες, κλπ) από τον επικεφαλής Ιατρό της Ομοσπονδίας την χρονική περίοδο πριν την αναχώρηση για τη διεθνή συνάντηση.

7. Οι αθλητές – αθλήτριες που θα πετύχουν τα όρια για τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18, θα πρέπει να περάσουν από έλεγχο ντόπινγκ εντός της διοργάνωσης που πέτυχαν το όριο, εφόσον επιλεγούν από τον ΕΟΚΑΝ .

8. Για να αναγνωρισθεί μια επίδοση ως όριο πρόκρισης, όσον αφορά τα δρομικά αγωνίσματα θα πρέπει στα αποτελέσματα να επισυνάπτεται το Φώτο-Φίνις, καθώς και να αναγράφεται η ταχύτητα του ανέμου (ταχύτητες – οριζόντια άλματα) όταν πρόκειται για αγωνίσματα που το παραπάνω στοιχείο λαμβάνεται υπ’ όψη για την αναγνώριση της επίδοσης.

9. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι, να έχει λάβει ο αθλητής –τρια πιστοποίηση εκπαίδευσης στο πρόγραμμα αντι-ντόπινγκ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας «I RUNCLEAN».

10. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή του αθλητή ή της αθλήτριας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 είναι η συμμετοχή του και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 2022.

Β. ΑΓΩΝΕΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ

1. Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18– Κ23(συμπεριλαμβάνονται τα Σύνθετα Αγωνίσματα και το Βάδην),

2. Πανελλήνιο κλειστού Α/Γ.

3. Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ18.

4. Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βάδην.

5. Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα (εφόσον διεξαχθεί).

6. Διεθνείς διοργανώσεις και μίτινγκ (WA - EA) στο εξωτερικό, μετά από την έγκριση για τη συμμετοχή των αθλητών – αθλητριών από τη ΕΠ.Υ.Α.

 

7. Διεθνή Meeting-G.P-και επώνυμους αγώνες στην Ελλάδα, μετά από έγκριση της ΕΠ.Υ.Α.

8. Ειδικά για Επώνυμους Περιφερειακούς αγώνες και σε ειδικές περιπτώσεις, η ΕΠ.Υ.Α. μπορεί να ορίσει συγκεκριμένα αγωνίσματα επίτευξης ορίων.

Σημείωση:

Για τα αγωνίσματα του βάδην που θα διεξαχθούν εκτός σταδίου, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διαδρομή να έχει πιστοποίηση από την WA και να ακολουθεί τους κανονισμούς της.

Διεθνείς διοργανώσεις στίβου Κ20 – Κ18:  Τα όρια και οι προϋποθέσεις για το 2022 runbeat.gr

Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ18 (11/6/2022)

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Κ18

Οι Βαλκανικοί Αγώνες Κ18 περιλαμβάνουν 14 ατομικά αγωνίσματα και τη σκυταλοδρομία 4Χ100μ. για κάθε μία από τις δύο κατηγορίες Κ18 (Ανδρών και Γυναικών).

Η ιδιαιτερότητα που παρουσιάζεται είναι ότι το πρωτάθλημα διεξάγεται μία (1) εβδομάδα πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18.

Ο ΣΕΓΑΣ έχει την πρόθεση να συγκροτήσει και να συμμετέχει στο Πρωτάθλημα με πλήρη ομάδα, σε όλα τα αγωνίσματα.

Η επιλογή των αθλητών – τριών θα γίνει με δύο βασικά κριτήρια:

1. Από την αγωνιστική κατάσταση των αθλητών -τριών τη δεδομένη χρονική στιγμήκαι ανάλογα με την αγωνιστική τους παρουσία στους αγώνες που έχουν προηγηθεί, με βασικό αγώνα επιλογής το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα, αν και εφόσον διεξαχθεί.

2. Από τη διαδικασία επίτευξης ορίου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, σύμφωνα με τις επιδόσεις των αθλητών -τριών μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή, μετά από εισήγηση του Συντονιστή Αναπτυξιακών Εθνικών ομάδων και μετά από συνεργασία με τον Τεχνικό Διευθυντή και τους Συντονιστές αγωνισμάτων και την έγκριση από την ΕΠ.Υ.Α. και εφόσον υπάρχει η χρονική δυνατότητα και απόφαση του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ.

Σημείωση: Μετά από εισήγηση του υπεύθυνου Συντονιστή και του Συντονιστή Αναπτυξιακών Εθνικών Ομάδων, θα εξετάζεται κατά περίπτωση και η επιπλέον συμμετοχή αθλητών – τριών ανά αγώνισμα, ανάλογα με τις επιδόσεις και τις προϋποθέσεις του Βαλκανικού Πρωταθλήματος.

Διεθνής Συνάντηση Ελλάδα – Κύπρος «2005 – 2006» (20-21/7/2022)

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Κ18

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της συνάντησης περιλαμβάνει 18 ατομικά αγωνίσματα και 2 σκυταλοδρομίες για κάθε μία από τις δύο κατηγορίες Κ18 (Ανδρών και Γυναικών).

 

Το βασικό κριτήριο επιλογής της ομάδας που θα μας εκπροσωπήσει στη Διεθνή Συνάντηση Ελλάδα – Κύπρος αποτελεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ18.

Η επιλογή των αθλητών - αθλητριών από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18 για τη συμμετοχή τους στη διεθνή συνάντηση «Ελλάδα – Κύπρος» (δύο αθλητές – τριες σε κάθε αγώνισμα με έτη γεν. 2005 – 2006), θα γίνει σε συνδυασμό με την επιλογή των αθλητών - τριων για το «Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεότητας» (ένας αθλητής – τρια σε κάθε αγώνισμα με έτος γεν. 2006 – 2007), λόγω του ότι οι δύο αγώνες διεξάγονται σε κοντινές ημερομηνίες (20-21/7 και 24-30/7 αντίστοιχα)

Για τις δύο παραπάνω διοργανώσεις θα επιλέγονται αρχικά 3 συνολικά αθλητές – αθλήτριες για κάθε ατομικό αγώνισμα (2+1 αντίστοιχα).

Θα επιλέγονται αρχικά οι τρεις καλύτεροι αθλητές – αθλήτριες με έτη γέννησης 2005 – 2006 - 2007, σύμφωνα με την κατάταξη στους τελικούς των αγωνισμάτων.

Σε περίπτωση που και οι τρεις καλύτεροι αθλητές – αθλήτριες έχουν έτος γέννησης το 2005, τότε δεν θα επιλέγεται ο τρίτος αθλητής του 2005, αλλά θα επιλέγεται ο αμέσως καλύτερος αθλητής – αθλήτρια από τους τελικούς των αγωνισμάτων με έτος γέννησης 2006 – 2007.

Οι αθλητές – αθλήτριες του 2007 υπολογίζονται μόνο για το «Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεότητας».

Μετά από συνεργασία του Συντονιστή Αναπτυξιακών Εθνικών Ομάδων με τους Συντονιστές αγωνισμάτων και τους προπονητές των αθλητών -τριών, θα προτείνεται η ανώτερη συμμετοχή του / της αθλητή – τριας σε δύο διεθνείς διοργανώσεις (με ή χωρίς όριο), προκειμένου να αποφευχθεί η υπέρμετρη επιβάρυνση σε αυτή την αναπτυξιακή φάση, π.χ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα/Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ, Βαλκανικοί/Ελλάδα – Κύπρος, Βαλκανικοί Κ18/Βαλκανικοί Κ20, Βαλκανικοί/Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ή Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ, αλλά και στο πλαίσιο της λογικής της απόκτησης διεθνών εμπειριών από το όσο δυνατόν περισσότερους/ες αθλητές – τριες αυτής της κατηγορίας.

Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεότητας «2006-2007» (24 – 30/7/2022)

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Κ18

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει 21 συνολικά ατομικά αγωνίσματα και μία μικτή σκυταλοδρομία και για τις δύο κατηγορίες Κ18 (Ανδρών και Γυναικών).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές – τριες γεννημένοι-ες το 2006 – 2007.

Η επιλογή και συγκρότηση της ομάδας θα γίνει με τη λογική συγκρότησης της ομάδας Ελλάδας – Κύπρου, με βασικό κριτήριο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αναλογιζόμενοι πάντα τις παραμέτρους που κυριαρχούν στην κατηγορία (υπέρμετρη επιβάρυνση, διεθνείς εμπειρίες κτλ) και σύμφωνα με όσα αναφέρονται παραπάνω στο κεφάλαιο «Διεθνής Συνάντηση Ελλάδα – Κύπρος».

Μετά από συνεργασία των προπονητών των αθλητών -τριών, των Συντονιστών αγωνισμάτων και του Συντονιστή Αναπτυξιακών Εθνικών Ομάδων θα προσμετρηθεί η ανώτερη συμμετοχή του / της αθλητή – τριας σε δύο διεθνείς διοργανώσεις (με ή χωρίς όριο) και πάντα με την κατάταξη που θα έχει ο/η αθλητής – τρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας.

Σημείωση:

Αμέσως μετά την τέλεση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ18 (18-19/6/2022), μετά από εισήγηση του Συντονιστή Αναπτυξιακών Εθνικών Ομάδων και μετά από συνεργασία με τον Τεχνικό Διευθυντή και τους Συντονιστές Αγωνισμάτων, η ΕΠ.Υ.Α.(και εφόσον υπάρχει η χρονική δυνατότητα και απόφαση του Δ.Σ.), θα καταρτίσει και θα ανακοινώσει τις ομάδες της κατηγορίας Κ18 που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις τρεις (3) διεθνείς διοργανώσεις:

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18

Διεθνή Συνάντηση Ελλάδα – Κύπρος

Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεότητας.

Κατηγορία Κ20

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 (Κάλι – Κολομβία, 1-6/8/2022)

Α. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:

1. Όρια συμμετοχής: Τα όρια συμμετοχής που ορίζουν η WA και ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα K20.

2. Περίοδος επίτευξης ορίων από 1/10/2021 έως 18/7/2022.

3. Δικαίωμα συμμετοχής: Στην αριθμητική δήλωση μπορούν να δηλωθούν μέχρι και τρεις (3) αθλητές - τριες ανά αγώνισμα, δικαίωμα συμμετοχής όμως έχουν οι δύο (2) αθλητές - τριες ανά αγώνισμα, γεννηθέντες το 2003, 2004, 2005 και 2006, με επίτευξη ορίου.

4. Αν το όριο το έχουν πετύχει πάνω από δύο (2) αθλητές - τριες, θα λάβουν μέρος εκείνοι οι αθλητές – τριες που έχουν την καλύτερη επίδοση, και έχουν επιβεβαιώσει αυτήν κατά την διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ20.

5. Για τα όρια που θα επιτευχθούν στον κλειστό στίβο, απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, είναι να επιβεβαιώσουν οι αθλητές – τριες την καλή τους αγωνιστική κατάσταση και κατά την διάρκεια των αγώνων του ανοικτού στίβου έως και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου Κ20.

6. Προϋπόθεση για την συμμετοχή στην ομάδα των αθλητών-τριών είναι η επιβεβαίωση του ορίου, η πιστοποίηση της καλής κατάστασης της υγείας τους (τραυματισμοί, ασθένειες, κλπ) από τον επικεφαλής Ιατρό της Ομοσπονδίας, την χρονική περίοδο πριν την αναχώρηση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

7. Οι αθλητές – αθλήτριες που θα πετύχουν τα όρια για τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20, θα πρέπει να περάσουν από έλεγχο ντόπινγκ εντός της διοργάνωσης που πέτυχαν το όριο, εφόσον επιλεγούν από τον ΕΟΚΑΝ.

8. Για να αναγνωρισθεί μια επίδοση ως όριο πρόκρισης, όσον αφορά τα δρομικά αγωνίσματα θα πρέπει να επισυνάπτεται στα αποτελέσματα το Φώτο-Φίνις, καθώς και να αναγράφεται η ταχύτητα του ανέμου (ταχύτητες – οριζόντια άλματα) όταν πρόκειται για αγωνίσματα που το παραπάνω στοιχείο λαμβάνεται υπ’ όψη για την αναγνώριση της επίδοσης.

9. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή του αθλητή ή της αθλήτριας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 είναι και η συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 2022.

 

Β. ΑΓΩΝΕΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ

1. Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ, Πανελλήνιο

κλειστού Α/Γ,(συμπεριλαμβάνονται τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Συνθέτων

Αγωνισμάτων και Βάδην).

2. Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ18, Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20.

3. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18.

4. Αγώνες Πανεπιστημιακού ΠρωταθλήματοςNCAA (Κλειστού και Ανοικτού

Στίβου).

4. Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βάδην.

5. Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα (εφόσον διεξαχθεί).

6. Διεθνείς διοργανώσεις και μίτινγκ (WA - EA) στο εξωτερικό μετά από την έγκριση για τη συμμετοχή των αθλητών – αθλητριών από τη ΕΠ.Υ.Α.

7. Διεθνή Meeting-G.P-και επώνυμους αγώνες στην Ελλάδα, μετά από έγκριση της ΕΠ.Υ.Α.

8. Ειδικά για Επώνυμους Περιφερειακούς αγώνες και σε ειδικές περιπτώσεις, η ΕΠ.Υ.Α. μπορεί να ορίσει συγκεκριμένα αγωνίσματα επίτευξης ορίων.

Σημείωση:

Για τα αγωνίσματα του βάδην που θα διεξαχθούν εκτός σταδίου, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διαδρομή να έχει πιστοποίηση από την WA και να ακολουθεί τους κανονισμούς της.

Διεθνείς διοργανώσεις στίβου Κ20 – Κ18:  Τα όρια και οι προϋποθέσεις για το 2022 runbeat.gr

Βαλκανικοί αγώνες Κ20 κλειστού στίβου (12/2/2022)

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Κ20

Οι Βαλκανικοί Αγώνες Κ20 κλειστού στίβου περιλαμβάνουν 11 ατομικά αγωνίσματα και μία (1) σκυταλοδρομία 4Χ400μ. για κάθε μία από τις δύο κατηγορίες Κ18 (Ανδρών και Γυναικών).

Ο ΣΕΓΑΣ έχει την πρόθεση να συγκροτήσει και να στείλει στο Πρωτάθλημα πλήρη ομάδα, με συμμετοχή σε όλα τα αγωνίσματα του πρωταθλήματος και η επιλογή των αθλητών – τριών θα γίνει:

1. Από την ημερίδα κλειστού στίβου που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 5/2/2022.

2. Θα ληφθούν υπόψιν οι εμφανίσεις και η αγωνιστική κατάσταση των αθλητών – τριών στις ημερίδες που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ περιφερειακά και συγκεκριμένα:

a. Από την ημερίδα κλειστού στίβου που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 29/1/2022, και

b. Από τις ημερίδες κλειστού στίβου που θα διεξαχθούν μέχρι τις 5/2/2022 περιφερειακά στην Ιεράπετρα, στην Πάτρα και τις Σέρρες, υπό την προϋπόθεση ότι θα διεξαχθούν με την παρουσία επίσημων κριτών κλασικού αθλητισμού (αγωνόδικος ημερίδας) και φώτο – φίνις.

 

3. Προϋπόθεση οι αθλητές / τριες να έχουν επιτύχει τα όρια που έχει θεσπίσει η Βαλκανική Ομοσπονδία για το πρωτάθλημα.

Σημειώσεις:

a. Μετά από εισήγηση του υπεύθυνου Συντονιστή και του Συντονιστή Αναπτυξιακών Εθνικών Ομάδων, θα εξετάζεται κατά περίπτωση και η επιπλέον συμμετοχή αθλητών – τριών ανά αγώνισμα, ανάλογα με τις επιδόσεις και τις προϋποθέσεις του Βαλκανικού Πρωταθλήματος.

b. Μετά από συνεννόηση με τους διοργανωτές, θα καθοριστούν από κοινού τα διαδοχικά ύψη στα αγωνίσματα των καθέτων αλμάτων.

Διεθνείς διοργανώσεις στίβου Κ20 – Κ18:  Τα όρια και οι προϋποθέσεις για το 2022 runbeat.gr

Η τελική επιλογή των αθλητών -τριών θα γίνει μετά από εισήγηση του Συντονιστή Αναπτυξιακών Εθνικών Ομάδων και μετά από συνεργασία με τον Τεχνικό Διευθυντή και τους Συντονιστές των αγωνισμάτων, σύμφωνα με τις εμφανίσεις των αθλητών/τριών στους ανωτέρω αγώνες, καθώς και μετά από έγκριση από την ΕΠ.Υ.Α., και εφόσον υπάρχει η χρονική δυνατότητα και απόφαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Βαλκανικοί Αγώνες Κ20 (16 – 17/7/2022)

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Κ20

Οι Βαλκανικοί Αγώνες Κ20 περιλαμβάνουν 18 ατομικά αγωνίσματα και δύο (2) σκυταλοδρομίες για κάθε μία από τις δύο κατηγορίες Κ18 (Ανδρών και Γυναικών).

Ο ΣΕΓΑΣ έχει την πρόθεση να συγκροτήσει και να στείλει στο Πρωτάθλημα πλήρη ομάδα, με συμμετοχή σε όλα τα αγωνίσματα του πρωταθλήματος και η επιλογή των αθλητών – τριών θα γίνει από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ20, με τους/τις νικητές/τριες των αγωνισμάτων.

Σε περίπτωση που υπάρχει αθλητής – τρια, ο οποίος έχει πετύχει το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 και δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στους Βαλκανικούς αγώνες λόγω της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά από 15 μέρες, θα συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή ο αμέσως επόμενος στην κατάταξη του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Η τελική επιλογή των αθλητών -τριών θα γίνει μετά από εισήγηση του Συντονιστή Αναπτυξιακών Εθνικών Ομάδων και μετά από συνεργασία με τον Τεχνικό Διευθυντή και τους Συντονιστές των αγωνισμάτων, καθώς και μετά από έγκριση από την ΕΠ.Υ.Α., και εφόσον υπάρχει η χρονική δυνατότητα και απόφαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Σημείωση: Μετά από εισήγηση του υπεύθυνου Συντονιστή και του Συντονιστή Αναπτυξιακών Εθνικών Ομάδων, θα εξετάζεται κατά περίπτωση και η επιπλέον συμμετοχή αθλητών – τριών ανά αγώνισμα, ανάλογα με τις επιδόσεις και τις προϋποθέσεις του Βαλκανικού Πρωταθλήματος.