Δημήτρης Καρυπίδης: «Δεν ξέρει κανείς από πριν εάν θα βρεθεί στο βάθρο»

 Runbeat Team   15:51 20-08-2021  

Δημήτρης Καρυπίδης: «Δεν ξέρει κανείς από πριν εάν θα βρεθεί στο βάθρο»


Χωρίς μεγάλα λόγια και έτοιμος να δώσει τον καλύτερό του εαυτό και να διεκδικήσει ό,τι του αναλογεί ο Δημήτρης Καρυπίδης παίρνει το δρόμο προς το Τόκιο.

Στη δεύτερη Παραολυμπιάδα του μετά το Ρίο, έχει ωριμάσει αρκετά, έχει προπονηθεί αρκετά και ευελπιστεί να βρεθεί σε καλή μέρα αγωνιζόμενος στα 50μ. και 100μ. ύπτιο. «Στόχος μου είναι να πάρω όσο γίνεται πιο καλή θέση. Το αν θα ανέβει κανείς στο βάθρο δεν μπορεί να το ξέρει από πριν», λέει αφοπλιστικά στη συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο σάιτ της ΕΑΟΜ ΑμεΑ και προσθέτει: «Είναι μια κούρσα, ένας αγώνας που δεν ξέρεις αν θα βρεθείς στο βάθρο. Η κατάταξη στη Παγκόσμια θέση είναι ψηλά αλλά από εκεί και πέρα δεν ξέρει σε τι κατάσταση θα βρεθείς. Με τον προπονητή μου, τον Γιώργο Τυλιγαδά γυμνάζομαι πάρα πολύ καλά. Ελπίζω να βρεθούμε σε πολύ καλή ημέρα. Έχουμε και τον covid-19. Ελπίζω να μην έχουμε κανένα απρόοπτο, ελπίζω να μη μας επηρεάσει. Είναι “περίεργοι” αγώνες.

Εξάλλου εγώ είμαι ένας άνθρωπος που δεν κάνω προγνωστικά. Προτιμώ να έχω κάτι στο μυαλό μου και να το πραγματοποιήσω πάρα να το πω από πριν».

Με τις συνθήκες που επικρατούν παγκοσμίως ο Δημήτρης Καρυπίδης ξέρει πιο είναι το σημαντικό και το λέει. «Πρωταρχικός στόχος είναι να πάμε και να γυρίσουμε υγιείς. Οι συνθήκες για όλους είναι δύσκολες και περίεργες. Πρώτα από όλα είναι να ευχαριστηθούμε τους αγώνες», επισημαίνει.

Όσον αφορά στην απουσία των θεατών δε νομίζει ότι θα τον επηρεάσει. «Όταν είσαι μέσα στο νερό δεν ακούς τίποτα. Όλα είναι μέσα στο μυαλό μας. Είσαι εσύ και ο εαυτός σου. Σίγουρα είναι άλλη αίσθηση ένα γεμάτο κολυμβητήριο. Όμως η κολύμβηση είναι ένα άθλημα που δεν έχεις οπτική επαφή με κανένα. Δεν νομίζω ότι θα επηρεάσει. Δεν είναι σαν τον στίβο που οι αθλητές θέλουν το χειροκρότημα».

Η κολύμβηση μπήκε στη ζωή του Δημήτρη Καρυπίδη για θεραπευτικούς λόγους, όμως σιγά-σιγά απέκτησε νέο νόημα. «Την κολύμβηση την ξεκίνησα καθαρά για μένα και σιγά-σιγά ήρθε ο πρωταθλητισμός. Επειδή μέσα στο νερό δεν υπάρχει βαρύτητα και επειδή έχω ευαίσθητα κόκκαλα ήταν η καλύτερη θεραπεία».

Αναφερόμενος τέλος στην καλύτερη και τη χειρότερη εμπειρία του στον πρωταθλητισμό είπε: «Έχω ασημένια μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μεξικό το 2017 και από εκεί και πέρα κατέκτησα την 5η θέση στα 100μ ύπτιο και την 6η θέση στα 50μ ύπτιο κατηγορίας S1 στο Ρίο. Η χειρότερη εμπειρία ήταν το 2019 στη διοργάνωση που πήγα στην Ιταλία. Μόλις είχε ξεσπάσει ο covid-19, οι αγώνες αναβλήθηκαν και δεν ξέραμε πως θα φύγουμε από την Ιταλία».