Δημήτρης Τσιάμης: «Θέλω να κάνω μια επίδοση ανάλογη με τις δυνατότητές μου»

 Runbeat Team   11:05 24-02-2022  

Δημήτρης Τσιάμης: «Θέλω να κάνω μια επίδοση ανάλογη με τις δυνατότητές μου»


Ο Δημήτρης Τσιάμης έχει γράψει τη δική του μοναδική ιστορία στον ελληνικό στίβο και συνεχίζει να τη γράφει όντας ιδιαίτερα ανταγωνιστικός ακόμα και στα 40 του χρόνια.

Ο άλτης του Ολυμπιακύ είναι έτοιμος να συμμετάσχει σε ένα ακόμη Πανελλήνιο πρωτάθλημα το προσεχές σαββατοκύριακο και γιατί όχι να κατακτήσει μία ακόμη πρώτη θέση.

 

Ο αθλητής του Παναγιώτη Μαρκιανίδη θα αγωνιστεί το Σάββατο (26/2) στον τελικό του τριπλούν διεκδικώντας για 16η φορά τον τίτλο. Μιλώντας για τη συμμετοχή του στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ, ο Δημήτρης Τσιάμης τόνισε: «Σε έναν αγώνα πάντα μπαίνεις για να νικήσεις. Αυτό θα κάνω και στο πανελλήνιο το Σαββατοκύριακο. Παρόλα αυτά δεν έχω στο μυαλό μου τις νίκες, δε σκέφτομαι ότι πρέπει να κερδίσω για να τις κάνω 16. Θέλω να κάνω μια επίδοση ανάλογη με τις δυνατότητές μου. Αν αυτή είναι αρκετή να μου δώσει τη νίκη, καλώς να έρθει», είπε ο αθλητής και συμπλήρωσε: «Δεν είχα στο πρόγραμμα να κάνω κλειστό, λόγω του προβλήματος της περασμένης σεζόν στον αχίλλειο. Τελικά μπαίνοντας στη σεζόν και βλέποντας πως είμαι καλά με το πόδι μου, αποφασίσαμε με τον προπονητή μου να κάνω κάποιους αγώνες, χωρίς ωστόσο να αλλάξουμε ιδιαίτερα την προετοιμασία μας. Στο Μιραμάς ήμουν κουρασμένος από το ταξίδι δεν έφτανα στη βαλβίδα. Στο Παρίσι τα πράγματα ήταν αλλιώς. Ήμουν καλά και είχα δύο οριακά άκυρα το ένα περίπου στα 16,80 μ. και το άλλο στα 16,60 μέτρα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως δεν έχω τρέξει πολλές φορές τη φόρα μου φέτος και αυτό έχει ως συνέπεια να κάνω αρκετά άκυρα. Θέλω να κλείσω τη σεζόν με μια επίδοση πάνω από τα 16,50 μ. με 16,60 μέτρα».

Μεγάλος στόχο του Τσιάμη για το 2022 είναι η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό ανοιχτού. «Το καλοκαίρι θέλω να δώσω το παρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, δε σημαίνει πως δε θα κυνηγήσω τη συμμετοχή μου και στο Παγκόσμιο του Γιουτζίν, ωστόσο πρωταρχικός στόχος είναι το Μόναχο». Ο Τσιάμης κατέκτησε την πρώτη του πανελλήνια νίκη στον κλειστό το 2001, ενώ από το 2006 έως το 2021 απουσίαζε από την κορυφή του αγωνίσματος μόλις δύο χρονιές, το 2007 και το 2010.

Δείτε το πρόγραμμα και χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση

Με βάση τις αποφάσεις της Πολιτείας για την παρουσία κόσμου στα στάδια, στο Πανελληνίου Πρωτάθλημα κλειστού στίβου θα ισχύσουν τα εξής:

Η είσοδος στους συνοδούς και στους θεατές θα γίνεται από τη Θύρα 2 του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Η είσοδος στους ενήλικες επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ. Η είσοδος σε θεατές ηλικίας από 13- έως και 17 επιτρέπεται με pcr test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών. Η είσοδος σε παιδιά έως και 12 ετών επιτρέπεται με self test 24ώρου.