Δίχως βροχή, με λίγη συννεφιά και ιδανική θερμοκρασία για τους δρομείς το Run Greece Ηρακλείου

 Runbeat Team   19:50 15-10-2021  

Δίχως βροχή, με λίγη συννεφιά και ιδανική θερμοκρασία για τους δρομείς το Run Greece Ηρακλείου


Έχοντας μπροστά μας λιγότερο από δύο εικοσιτετράωρα για την έναρξη του Run Greece Ηρακλείου ο μετεωρολόγος Μιχάλης Καρακατσάνης δίνει απαραίτητες πληροφορίες μέσω του Runbeat για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις ώρες που θα διεξαχθούν τόσο ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων, όσο κι εκείνος των 5 χιλιομέτρων.

 

Σύμφωνα λοιπόν με τον έμπειρο μετεωρολόγο, δεν αναμένεται βροχόπτωση στην περιοχή του Παγκρητίου Σταδίου την Κυριακή (17/10) για τους εκατοντάδες δρομείς που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση, αλλά και για κείνους που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες καθ’ όλο το μήκος της παραλιακής οδού του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες θα υπάρχει ηλιοφάνεια με λίγη πρόσκαιρα αυξημένη συννεφιά μετά τις 10:30 π.μ, με τη σχετική υγρασία να διαμορφώνεται στο 86% στις 09:00 και θα φτάσει στο 63% στις 12:00.

Οι άνεμοι που θα πνέουν θα είναι Β-ΒΔ εντάσεως 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα βρεθεί στα επίπεδα των 18-21 βαθμών μεταξύ των ωρών 09:00-12:00, με τις καιρικές συνθήκες να δείχνουν ιδανικές για όσους θα λάβουν μέρος σε έναν από τους δύο αγώνες.

Μοναδικό σημείο που θα πρέπει να προσέξουν οι δρομείς σε σχέση με τις συνθήκες είναι ο κόντρα άνεμος κατά την επιστροφή της διαδρομής προς το Παγκρήτιο Στάδιο. Για τους δρομείς των 10 χιλιομέτρων την αντίσταση του ανέμου(20km/h έως 28km/h) θα την αντιμετωπίσουν δυο φορές ενώ οι δρομείς των 5 χιλιομέτρων μια φορά.