Δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους οι Έλληνες πρωταθλητές στα μίτινγκ στίβου

 Runbeat Team   10:46 04-06-2022  

Δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους οι Έλληνες πρωταθλητές στα μίτινγκ στίβου


Όσο ο καιρός ανοίγει τόσο αυξάνονται και οι αγώνες στίβου που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα Σάββατο 4/6 έχουν προγραμματιστεί οι αγώνες ρίψεων «Σιθώνεια», οι αγώνες στίβου «Κνώσεια» και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων αγωνισμάτων σήμερα και αύριο.

Παρουσιά αρκετών πρωταθλητών θα διεξαχθούν σήμερα Σάββατο 4/6 τα «Κνώσεια» στο Ηράκλειο της Κρήτης. Παρούσα θα είναι η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στο δίσκο, ενώ θα αγωνιστούν και οι Απόστολος Παρέλης, Ιάσωνας Θανόπουλος και Κώστας Μπουζάκης, στη δισκοβολία ανδρών.

 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι αγώνες ρίψεων «Σιθώνεια» που διεξάγονται στην Νικήτη σήμερα καθώς θα δώσουν αγωνιστική ευκαιρία σε μεγάλη μερίδα αθλητών και αθλητριών της σφυροβολίας και της σφαιροβολίας να πετύχουν την πρόκρισή τους στις κορυφαίες διοργανώσεις του καλοκαιριού.

Οι αγώνες γίνονται για πρώτη φορά από το 2019, αφού τις χρονιές που ακολούθησαν η χώρα αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες λόγω του ιού covid-19.

Τα δύο κορυφαία ονόματα της σφυροβολίας, θα απουσιάζουν από τη φετινή γιορτή, αφού ο Φραντζεσκάκης αγωνίζεται στο εξωτερικό, ενώ ο Αναστασάκης αντιμετωπίζει ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού. Ο Ορέστης Ντουσάκης, στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία ανδρών Κ23 κυνηγάει σε κάθε αγώνα να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ.

Δυνατές εμφανίσεις θα διεκδικήσουν και οι Οδυσσέας Μουζενίδης και Τάσος Λατιφλάρι, σε μια χρονιά όπου επιδιώκουν την βελτίωση μέσα από τους διαδοχικούς αγώνες. Ο Λατιφλάρι έχει πετύχει φέτος 19,93 μ. και ο Μουζενίδης 19,92 μέτρα. Στον αγώνα θα συμμετάσχει και ο νεαρότερος Αννίβας Οικονόμου με 17,86 μέτρα.

Καλές βολές αναμένονται και από τους νεαρούς Άγγελο Μαντζουράνη και Γιάννη Κορακίδη στη σφυροβολία ανδρών Κ18.

Στη σφυροβολία γυναικών ξεχωρίζει η Σταυρούλα Κοσμίδου.

Οι συμμετοχές

Τέλος, ο ΣΕΓΑΣ και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου διοργανώνουν στο Παμπελοποννησιακό στάδιο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων αγωνισμάτων.

Αποτελέσματα από το Πανελλήνιο συνθέτων θα είναι διαθέσιμα στην εφαρμογή Roster Athletics.