Δράση και για τους Φιλιππίδη-Ζάκκα το σαββατοκύριακο

 Runbeat Team   21:23 18-06-2021  

Δράση και για τους Φιλιππίδη-Ζάκκα το σαββατοκύριακο


Η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται στη Ρουμανία για να πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ομάδων, ωστόσο αγωνιστική δράση θα υπάρχει και για άλλους αθλητές μας που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην αποστολή.

Πιο συγκεκριμένα αύριο Σάββατο (19/6) αγωνίζεται στο μίτινγκ της Μαδρίτης ο Κώστας Φιλιππίδης στο πρώτο δυνατό τεστ της χρονιάς γι’ αυτόν.

Ο έμπειρος αθλητής του επί κοντώ προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και στο πλαίσιο αυτό επέλεξε να κάνει ένα δυνατό πέρασμα από το μίτινγκ της Μαδρίτης. Ο άλτης του Δημήτρη Κυτέα έχει μία ακόμη συμμετοχή στην αρχή της σεζόν, στο μίτινγκ του Ντεσάου στις 21 Μαΐου όπου ξεπέρασε τα 5,35 μέτρα. Επίσης δε συμμετείχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και γενικά φαίνεται να επιλέγει να συμμετέχει σε λίγους αγώνες. Ο Φιλιππίδης βρίσκεται στην 24η θέση στην κατάταξη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και πρέπει να θεωρεί δεδομένη την πρόκριση του στο κορυφαίο γεγονός της χρονιάς.

Τους εκτός συνόρων αγώνες της θα συνεχίσει και η Ιωάννα Ζάκκα, που την Κυριακή (20/6) θα είναι παρούσα στο μίτινγκ ORLEN Memoriał Janusza Kusocinskiego στην πόλη Χόρζοφ της Πολωνίας. Η αθλήτρια του Γιάννη Κουτσογιαννόπουλου προέρχεται από την πολύ καλή εμφάνιση στο Filothei Womena Gala, όπου ξεπέρασε τα 1,90 μ. και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ στο ύψος. Η 25χρονη παρά τον τραυματισμό στο πόδι έδειξε σε καλή κατάσταση και σε θέση να βελτιώσει το ατομικό της 1,91 μέτρα.