Δρομέας έτρεξε 4.000 χιλιόμετρα στην Αυστραλία συγκεντρώνοντας σχεδόν 2 εκατ. δολάρια για φιλανθρωπικό σκοπό!

 Runbeat Team   20:12 20-10-2022  

Δρομέας έτρεξε 4.000 χιλιόμετρα στην Αυστραλία συγκεντρώνοντας σχεδόν 2 εκατ. δολάρια για φιλανθρωπικό σκοπό!


46 ημέρες και 12 ώρες μετά την έναρξη της πρόκλησης, ο Nedd Brockmann τερμάτισε κάτι που ελάχιστοι έχουν σκεφτεί να επιχειρήσουν. Ο Αυστραλός αθλητής έτρεξε 4.000 χιλιόμετρα διασχίζοντας στην πατρίδα του με στόχο να εμπνεύσει τους νέους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και παράλληλα να συγκεντρώσει χρήματα για τους άστεγους της χώρας.

Η προσπάθειά του ξεκίνησε από την Δυτική Αυστραλία, την παραλία Cottesloe πριν από περισσότερο από έναν μήνα και μετά από μεγάλη υπερπροσπάθεια, δυσκολίες και τραυματισμούς έφτασε στην παραλία του Σύδνεϋ, Bondi Beach το απόγευμα της Δευτέρας, όπου τον καλωσόρισαν χιλιάδες δρομείς.

 

Ο τρομερός Nedd Brockmann κατάφερε στην πορεία να συγκεντρώσει σχεδόν 2 εκατομμύρια δολάρια, με το ποσό να φτάνει στα 1.920.000$, για φιλανθρωπικό σκοπό. «Μου αρέσει να προκαλώ το σώμα και το μυαλό μου για να δω μέχρι που μπορώ να φτάσω πραγματικά, και να δω τις πραγματικές δυνατότητες του ανθρωπίνου σώματος» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του στο ABC ο Brockmann.

Ολοκληρώνοντας την προσπάθεια, ο Brockmann «αποκόμισε» διάφορους τραυματισμούς, έπαθε κάταγμα κοπώσεως, και θα χρειαστεί περίπου έξι εβδομάδες πλήρης ξεκούρασης, χωρίς καμία σωματική δραστηριότητα, για να ανακτήσει πλήρως την αντοχή του και να αναρρώσει. Για να πραγματοποιήσει αυτό τον άθλο, ο Nedd Brockmann έτρεχε κατά μέσο όρο 85 χιλιόμετρα την ημέρα, ενώ έχασε και 11 κιλά!