Δρόμεια 2024: Δυνατά τεστ για Κώστα Δουβαλίδη και η Ελισάβετ Πεσιρίδου

 Runbeat Team   21:09 08-05-2024  

Δρόμεια 2024: Δυνατά τεστ για Κώστα Δουβαλίδη και η Ελισάβετ Πεσιρίδου


Την ευκαιρία να κάνουν δυνατά τεστ και, μάλιστα, μπροστά σε ελληνικό κοινό θα έχουν ο Κώστας Δουβαλίδης και η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα «Δρόμεια».

Το διεθνές μίτινγκ θα διεξαχθεί στις 15 Μαΐου, στο Δημοτικό Στάδιο Βάρης «Κωνσταντίνος Μπαγλατζής» και οι πρωταθλητές μας στα εμπόδια θα επιδιώξουν καλές επιδόσεις απέναντι σε καταξιωμένους αθλητές και αθλήτριες από το εξωτερικό.  

 

Για τον Κώστα Δουβαλίδη τα «Δρόμεια» θα αποτελέσουν το πρώτο δυνατό τεστ για τον ανοικτό στίβο. «Περιμένω ότι η διοργάνωση θα είναι και εφέτος ανταγωνιστική. Ο Χάρης Παπαδιάς και η Αριάδνη Δάδα, οι οποίοι έχουν εμπνευστεί το μίτινγκ, κάνουν πολύ καλή δουλειά και είμαι σίγουρος ότι θα διεξαχθούν δυνατοί αγώνες. Θα κυνηγήσω μία καλή επίδοση κάτω από 13.80. Τα «Δρόμεια» θα είναι η πρώτη ουσιαστική κούρσα μου για εφέτος αλλά και ένας αγώνας που θα με βοηθήσει να μείνω μέσα στη διεκδίκηση της πρόκρισης για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης», δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Στη γραμμή της εκκίνησης των 110 μ. εμπ. θα βρεθούν και σπουδαίοι αθλητές από το εξωτερικό. Ανάμεσά τους θα είναι ο ρέκορντμαν της Τουρκίας Μικντάντ Σεβλέρ, οι πρωταθλητές της Γερμανίας Μάνουελ Μόρντι και Τιμ Έικερμαν, ο Αιγύπτιος Γιουσούφ Μπάνταγουέι, ο Πολωνός Κριστόφ Κιλντζάν κ.α. Από ελληνικής πλευράς θα αγωνιστούν και οι Γιάννης Καμαρινός και Βίκτωρ Αλέξανδρος Περιστέρης.

Για την Ελισάβετ Πεσιρίδου τα «Δρόμεια» αποτελούν μία μεγάλη αθλητική γιορτή. «Δεν νιώθω σα να τρέχω σε κάποιον αγώνα. Νιώθω σα να παίρνω μέρος σε μία αθλητική γιορτή. Απολαμβάνω τη συμμετοχή και αυτό φαίνεται και στις επιδόσεις. Έχω μάθει ότι οι συμμετοχές είναι καλές και ανυπομονώ να αγωνιστώ. Επίσης έχουμε και τον αγώνα στις σκυτάλες. Προσκαλώ τους φίλους του στίβου να έρθουν στη Βάρη και να μας εμψυχώσουν με την παρουσία τους», τόνισε η πρωταθλήτρια. Η Ελισάβετ Πεσιρίδου θα βρει απέναντί της αθλήτριες με διεθνείς διακρίσεις και συμμετοχές όπως η Νουραλότα Νεζιρί και η Λότα Χαραλά από τη Φινλανδία, η Νίκα Γκλόζναρικ από τη Σλοβενία κ.α.    

Το διεθνές μίτινγκ στίβου «Δρόμεια» αποτελεί μία συνδιοργάνωση του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και του Δρομέα Βάρης. Αυτή τη χρονιά, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου αναβάθμισε τη διοργάνωση και από «Bronze» την ανέβασε στην κατηγορία «Silver» Θα μοιράσει έπαθλα ύψους 50.000 ευρώ και θα διεξαχθεί με τις αιγίδες του ΣΕΓΑΣ και του Υπουργείου Αθλητισμού.