Δύο μετάλλια για τον Στεφανουδάκη, τρία για τον Στυλιανάκη στην Ινδία

 Runbeat Team   16:24 08-05-2023  

Δύο μετάλλια για τον Στεφανουδάκη, τρία για τον Στυλιανάκη στην Ινδία


Σε εξαιρετική κατάσταση έδειξαν ότι βρίσκονται τόσο ο Μανώλης Στεφανουδάκης όσο και ο Κώστας Στυλιανάκης που συμμετείχαν στο 5th INDIAN OPEN national para athletics championships-2023, το οποίο πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο τριήμερο στην Ινδία.

 

Οι δύο Μεσαρίτες αθλητές ΑμεΑ συνοδευόμενοι από τον προπονητή τους Ιπποκράτη Σκαντζάκη βρέθηκαν στην Ινδία με στόχο να συμμετέχουν σ ́ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου που θα τους επιτρέψει να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ενόψει των σπουδαίων διοργανώσεων που ακολουθούν. Και οι δύο τα πήγαν πολύ καλά. Ο Μανώλης Στεφανουδάκης απέδειξε ότι παραμένει ένα από τα κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου στίβου αθλητών με αναπηρία κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια. Το πρώτο ήρθε την περασμένη Παρασκευή στη σφαιροβολία με βολή στα 8.41μ. Και το δεύτερο στο βασικό του αγώνισμα, τον ακοντισμό, έχοντας χθες Κυριακή καλύτερη βολή στα 29.26μ.

Ο Κώστας Στυλιανάκης από την πλευρά του αγωνίστηκε σε τρία αγωνίσματα. Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή στη σφαιροβολία, όπου ήταν πρώτος στην κατηγορία του με καλύτερη βολή στα 8.61μ., ήταν τρίτος στη δισκοβολία το Σάββατο με βολή στα 22.99μ. Και χθες συμμετείχε στον ακοντισμό, όπου κατέλαβε την πρώτη θέση με βολή στα 18.54μ., επίδοση που αποτελεί και ατομικό του ρεκόρ.

Μιλώντας για την παρουσία του στην Ινδία ο Μανώλης Στεφανουδάκης τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος καθώς καταφέραμε σε μια πολύ σημαντική διοργάνωση να εκπροσωπήσουμε επάξια τη χώρα μας και να κατακτήσουμε δύο χρυσά μετάλλια ένα στον ακοντισμό με βολή στα 29,26μ. κι ένα στη σφαιροβολία με βολή στα 8,41μ. Η προετοιμασία μας βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και η προσπάθεια μας συνεχίζεται με στόχο φυσικά το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Παρίσι τον ερχόμενο Ιούλιο και στη συνέχεια τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή που είναι πάντα δίπλα μας και μας έδωσε την δυνατότητα να λάβουμε μέρος σε αυτή τη διοργάνωση.

Ευχαριστώ, επίσης, τον προπονητή μου Σκαντζάκη Ιπποκράτη που ήταν κοντά μου και σε αυτή την διοργάνωση και με στήριζε με κάθε τρόπο».

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης ευχαριστεί επίσης τον μεγάλο χορηγό του την ΜΙΝΕΤΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ κα τα μέλη των εταιρειών:

MINOAN LINES, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΖΑΡΟΣ Α.Ε., MK HOTEL COLLECTION, JUNIORACADEMY-ΧΕΡΡΟΝΑΣΙΟΣ ΣΧΟΛΗ, SIKA HELLAS ABEE, ΖΟΕΤΙΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ΔΕΡΒΟΣ –ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., PROACTIVE Α.Ε., ΔΡΙΜΙΣΚΙΑΝΑΚΗΣ PC.