Δύο παγκόσμια ρεκόρ και πολλά όρια ο απολογισμός του Πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου ΑμεΑ

 Runbeat Team   10:35 13-05-2023  

Δύο παγκόσμια ρεκόρ και πολλά όρια ο απολογισμός του Πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου ΑμεΑ


Με δύο παγκόσμια ρεκόρ και πολλές άλλες εξαιρετικές επιδόσεις ολοκληρώθηκε το ΥΓΕΙΑ Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ, το οποίο φιλοξενήθηκε το προηγούμενο διήμερο στο Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής δεύτερης και τελευταίας ημέρας των αγώνων πραγματοποιήθηκαν δύο παγκόσμια ρεκόρ. Το πρώτο σημειώθηκε στο πρωινό πρόγραμμα από τον Αχιλλέα Σταματιάδη (Καστελλανοι) στα 800μ.Τ43, με 4:13.74 και το δεύτερο στο απογευματινό πρόγραμμα από τη Στέλλα Σμαραγδή, στο τριπλούν γυναικών Τ47, με άλμα 10.46μ. Οι επιδόσεις και των δύο αθλητών είναι ταυτόχρονα και πανελλήνια ρεκόρ.

 

Όπως και την πρώτη ημέρα (δες λεπτομέρειες ΕΔΩ) των αγώνων έτσι και τη δεύτερη υπήρξαν επιβεβαιώσεις ορίων για το παγκόσμιο του Παρισιού τον ερχόμενο Ιούλιο, αλλά και πολλά πανελλήνια ρεκόρ.

Δύο αθλητές ήταν αυτοί που επιβεβαίωσαν για πρώτη φορά το όριο, καθώς το είχαν πιάσει από πέρυσι. Ο Λεόντιος Στεφανίδης (Λ.Σ. Ο Μακεδόνας) με βολή στα 14.26μ. (όριο 14.22μ.) το επιβεβαίωσε για πρώτη φορά εφέτος στη σφαιροβολία, ενώ στο ίδιο αγώνισμα επιβεβαίωσε το όριο και ο Στράτος Νικολαϊδης (Ελπίδα) με βολή στα 14.23μ..

Στο μήκος ανδρών ο Θανάσης Προδρόμου (Λ.Σ. Ο Μακεδόνας), με άλμα στα 6.91μ.(άνεμος -1) επιβεβαίωσε για πρώτη φορά εφέτος το όριο για Παρίσι (όριο 6.65μ.). Το όριο επιβεβαίωσαν, βελτιώνοντας την επίδοσή τους, ο Δημήτρης Ζησίδης (Λ.Σ. Ο Μακεδόνας) στη σφαίρα F32 με βολή στα 10.21μ. και ο συναθλητής του, Θανάσης Κωνσταντινίδης, επίσης στο ίδιο αγώνισμα και κατηγορία, με βολή στα 11.10. Τέλος, η Ζωή Μαντούδη (Ελπίδα) στη σφαίρα γυναικών F20 με βολή στα 13.12.

Τα αποτελέσματα