Δύο χρυσά μετάλλια και καλές βολές από τον Στεφανουδάκη στην Τυνησία

 Runbeat Team   20:14 20-03-2021  

Δύο χρυσά μετάλλια και καλές βολές από τον Στεφανουδάκη στην Τυνησία


Σε πολύ καλή κατάσταση έδειξε ότι βρίσκεται ο Μανώλης Στεφανουδάκης κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια στο Tunis 2021 Grand Prix - 13th Tunis International Meeting Tunis, το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τυνησία.

Ο Μεσαρίτης πρωταθλητής συμμετείχε τόσο στον ακοντισμό όσο και στη σφαιροβολία και παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και το γεγονός ότι είχε έναν τραυματισμό λόγω ενός τροχαίου με την άφιξή του στην Τυνησία, οι βολές του ήταν πολύ καλές με αποτέλεσμα να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στα δύο αγωνίσματα. Πιο συγκεκριμένα στον ακοντισμό είχε βολή στα 29.17μ. και στη σφαιροβολία 8.22μ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βολές του ήταν αρκετά βελτιωμένες σε σχέση με τον αγώνα στα Εμιράτα καθώς στον ακοντισμό είχε επίδοση τότε 28.80μ. και στη σφαιροβολία 8.13μ.

Μετά τον αγώνα του στην Τυνησία ο Μανώλης Στεφανουδάκης τόνισε: «Νιώθω ευλογημένος από τον Θεό που κατάφερα να αγωνιστώ σήμερα και να κατακτήσω δύο χρυσά μετάλλια σε μια διοργάνωση που με δένουν σχέσεις και φιλίες χρόνων καθώς έχω συμμετάσχει αρκετές φορές στο συγκεκριμένο Grand Prix. Κατά την άφιξη μου στην Τυνησία είχα ένα τροχαίο ατύχημα, ο γιατρός της διοργάνωσης σύστησε να μην αγωνιστώ και να ακολουθήσω φαρμακευτική αγωγή και ανάπαυση. Παρ’ ότι είχα πολύ έντονους μυϊκούς πόνους τις τελευταίες μέρες αποφάσισα σήμερα να συμμετάσχω στα αγωνίσματα μου και δεν απογοητεύτηκα. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τους πόνους κατάφερα να αυξήσω την απόδοση μου για φέτος και είμαι ικανοποιημένος με τα μέτρα μου. Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσω πρόγραμμα αποκατάστασης και θα συνεχίσω δυναμικά την προετοιμασία μου για την επόμενη διοργάνωση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου έναν άνθρωπο, τον Ομοσπονδιακό Προπονητή της Εθνικής Ομάδας, τον Δημήτρη Τσιφτσόγλου, που στάθηκε στο πλευρό μου από την πρώτη στιγμή του ατυχήματος και διευθέτησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που αφορούσαν την ιατρική μου περίθαλψη αλλά και την ενημέρωση προς την διοργάνωση. Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα γιατί βοήθησε εξίσου όλους τους αθλητές και δεν έκανε καμία διάκριση ανάμεσα στους Έλληνες αθλητές είτε αυτοί ήταν στην διοργάνωση με ατομικά έξοδα τους (όπως εγώ) είτε με την ελληνική αποστολή. Η βοήθεια του ήταν πολύτιμη σε όλους μας.

Ευχαριστώ τους προπονητές μου, Σκαντζάκη Ιπποκράτη και Ιωαννίδη Ιάκωβο, που παρά τις δυσκολίες της πανδημίας είναι δίπλα μου σε καθημερινή βάση και με στηρίζουν με κάθε τρόπο με υπομονή, επιμονή και απόλυτη επαγγελματικότητα.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους χορηγούς μου, οι οποίοι παρά τις οικονομικές δυσκολίες που έχει επιφέρει η πανδημία Covid 19, μου δίνουν την δυνατότητα να κάνω προετοιμασία παρέχοντας μου οικονομική ενίσχυση σε ότι αφορά τον αθλητικό μου εξοπλισμό, τον ρουχισμό αλλά κυρίως τα ταξίδια του εξωτερικού μιας και είναι ο μοναδικός τρόπος για να ανέβω στην παγκόσμια κατάταξη του αθλήματος μου».