Ε. Πόλακ: Ντεμπούτο την Παρασκευή στο μίτινγκ επί κοντώ της Καλαμάτας

 Runbeat Team   20:41 09-05-2023  

Ε. Πόλακ: Ντεμπούτο την Παρασκευή στο μίτινγκ επί κοντώ της Καλαμάτας


Την ερχόμενη Παρασκευή (12/05) θα διεξαχθεί ο αγώνας “Kalamata StreetPOLE VAULT”, με κορυφαίους Έλληνες και ξένους αθλητές του επί κοντώ να δίνουν το παρών.

Ο αγώνας θα γίνει στην κεντρική πλατεία και θα έχουν την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουν δεκάδες πολίτες όλων των ηλικιών. Το ντεμπούτο της στη σεζόν θα κάνει στην Καλαμάτα η Ελένη Πόλακ, που θέλει να ξεκινήσει με μια καλή παρουσία.





Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη θα πάρει στη συνέχεια μέρος και στους Διασυλλογικούς Αγώνες του Σαββατοκύριακο κι έπειτα θα συμμετάσχει στο Women Gala στη Φιλοθέη (17/5) και στο Μίτινγκ Αλμάτων στην Καλλιθέα (24/5). Η Πόλακ που έχει ατομικό ρεκόρ 4,70 μ. στον ανοιχτό θέλει στη διάρκεια της σεζόν να επιστρέψει σε επιδόσεις που θα της δώσουν την πρόκριση για το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης.

Στο Kalamata Street Pole Vault θα αγωνιστούν ακόμη οι Ιταλίδες Σόνια Μαλανίσι, Μαξ Μάνντουσικ και Σιμόν Μπερτέλι, η Σλοβένα Ρομπέρτ Ρενέρ και η Τουρκάλα Ντεμέτ Παρλάλ

Στους Άνδρες ξεχωρίζει ο Γιάννης Ρίζος, που πέρυσι στην ίδια διοργάνωση ξεπέρασε τα 5,50 μ. και πέτυχε ατομικό ρεκόρ. Ο αθλητής του Νίκου Βαρσάμη έχει ατομικό ρεκόρ 5,60 μ. από τους περσινούς Μεσογειακούς Αγώνες, επίδοση που θέλει να βελτιώσει φέτος. Στους άνδρες θα αωνιστούν ακόμη ο Πέτρος Χατζίου, ο Αντώνης Σάντας και ο νεαρός Παύλος Κριαράς.

Τον αγώνα διοργανώνει ο ΓΣ ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου και είναι ενταγμένος στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου.