Ε. Τζένγκο: «Η χρονιά έχει πολλές προκλήσεις»

 Runbeat Team   17:06 10-03-2023  

Ε. Τζένγκο: «Η χρονιά έχει πολλές προκλήσεις»


Αθλητές και αθλήτριες που ξεχώρισαν στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου και αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και στη Βουδαπέστη, θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση με στόχο να κυνηγήσουν από νωρίς στη σεζόν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ανάμεσα σε αυτούς θα είναι και η δική μας Ελίνα Τζένγκο που άνοιξε τη σεζόν πριν από λίγες ημέρες στο Ηράκλειο της Κρήτης με βολή στον ακοντισμό στα 61,05 μέτρα. Η Τζένγκο θα έχει την ευκαιρία να αναμετρηθεί για πρώτη φορά φέτος με την μεγάλη της αντίπαλο Αντριάνα Βιλάγκος. Οι δύο αθλήτριες αποτελούν το μέλλον του αγωνίσματος κάτι που φάνηκε και στον αγώνα της Γερμανίας. Η Τζένγκο τον Αύγουστο έγινε η νεαρότερη νικήτρια στο αγώνισμα και η ενός έτους νεαρότερη Βιλάγκος την ακολούθησε στη δεύτερη θέση.

 

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ προέρχεται από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. “Χαλαρώσαμε λίγο την προπόνηση προκειμένου να μην είμαι βαριά στο δρομικό κομμάτι. Ελπίζω να έχει καλό καιρό και να μην βρέχει όπως την περσινή σεζόν ώστε να διεκδικήσω καλές βολέςΣίγουρα δεν έχω κάνει ειδική προετοιμασία για τον συγκεκριμένο αγώνα“, είπε η αθλήτρια λίγο πριν αναχωρήσει για την Πορτογαλία. “Η χρονιά έχει πολλές προκλήσεις, ωστόσο ο δικός μου στόχος είναι να κάνω λίγους και καλούς αγώνες. Σίγουρα θέλω να έχω παρουσία στα Diamond League“.

Ε. Τζένγκο: «Η χρονιά έχει πολλές προκλήσεις» runbeat.gr

Στον ακοντισμό γυναικών θα συμμετάσχει και η Αφροδίτη Μανιού, που πριν δύο εβδομάδες στο Ηράκλειο έστειλε το ακόντιο στα 56,06 μ. και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ.

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου πιστή στο ραντεβού της με τη διοργάνωση θα είναι και φέτος παρούσα με στόχο μια βολή πάνω από το 58,54 μ. του Ηρακλείου. Ο αγώνας θα είναι υψηλού επιπέδου με τη συμμετοχή αρκετών αθλητριών, που βρέθηκαν στον τελικό του Μονάχου. Ανάμεσα σε αυτές η 7η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σάνις Κράφτ έχει ξεκινήσει τη χρονιά με βολή στα 65,23 μ., αλλά και η πάντα ανταγωνιστική Μελίνα Ρόμπέρτ – Μιχόν με 62,93 μ. φετινή επίδοση. Στη δισκοβολία Γυναικών Κ23 θα αγωνιστεί η Σοφία Κεσσίδη, που στο Ηράκλειο πέτυχε 50,04 μ. και πέτυχε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Δυνατός αγώνας θα γίνει στη σφυροβολία γυναικών, αφού ο αγώνας θα είναι επανάληψη του τελικού στο Μόναχο. Παρούσες θα είναι οι τρεις αθλήτριες που ανέβηκαν στο βάθρο των νικητριών. Η Ρουμάνα Μπιάνκα Γκέλμπερ, η ασημένια Έβα Ροζάνσκα (Πολωνία) και η Ιταλίδα Σάρα Φαντίνι.

Στη σφυροβολία Γυναικών Κ23 η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από την Σταυρούλα Κοσμίδου. Η αθλήτρια του Κώστα Κοροσίδη άφησε πίσω της τα προβλήματα τραυματισμών της περσινής χρονιάς και ξεκίνησε φέτος τη σεζόν με 63,76 μέτρα. Η αθλήτρια έχει τη δεύτερη επίδοσή ανάμεσα στις μετέχουσες που έχουν κάνει αγώνα στη σεζόν και αν βρεθεί σε καλή ημέρα δε θα αποτελέσει έκπληξη να διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα.

 

Στη σφυροβολία των Ανδρών ξεχωρίζει ο τέταρτος στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου Πάβελ Φάιντεκ και στη δισκοβολία ο ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης Κρίστιαν Τσεχ.

Ο Ιβάν Μενγκλεμπέη πέτυχε 72,66 μ. στη σφυροβολία στο Χειμερινό Ρίψεων και θα διεκδικήσει να απειλήσει το ατομικό του 73,88 μ., ενώ ο Γιάννης Κορακίδης βλέπει βολές πάνω από το 70.09 μέτρα.

ο Ορέστης Ντουσάκης θα συμμετάσχει στη σφυροβολία Ανδρών Κ23 με στόχο επιδόσεις καλύτερες από το 71,29 μ. της Κρήτης που αποτελεί και ρεκόρ του. Ο αθλητής είναι σε καλή κατάσταση και θα διεκδικήσει το βάθρο των νικητών. Ο πέμπτος το καλοκαίρι στο Μόναχο Ουκρανός Μιχάιλο Κόχαμ έχει πετύχει φέτος 71,96 μέτρα και βλέπει ακόμη μεγαλύτερες βολές.

Ο Τάσος Λατιφλάρι και ο Οδυσσέας Μουζενίδης θα αγωνιστούν στη σφαιροβολία Ανδρών με το βλέμμα σε βολές πάνω από τα 19.00 μέτρα. Αμφότεροι έκαναν μια γεμάτη χειμερινή σεζόν και πλέον έχουν ξεκινήσει τους αγώνες τους για τον ανοιχτό με απώτεροι στόχο τις διοργανώσεις του Μαΐου . Ο Λατιφλάρι στους αγώνες του κλειστού πέτυχε 19,42 μ. και ο Μουζενίδης 19,41 μ. μέτρα. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από την Μαρία Μαγκούλια. Η αθλήτρια “έκλεισε” τη χειμερινή σεζόν με 15,25 μ., επίδοση που θέλει να κυνηγήσει στη Λεϊρία.