Έβδομος ο Παπαγγελής, στα ημιτελικά ο Πολυχρονίδης, στον τελικό ο Κωστάκης

 Runbeat Team   8:08 31-08-2021  

Έβδομος ο Παπαγγελής, στα ημιτελικά ο Πολυχρονίδης, στον τελικό ο Κωστάκης


Αρκετά καλή παρουσία είχε ο Νίκος Παπαγγελής και στην ατομική χρονομέτρηση στην Παραολυμπιάδα του Τόκιο. Ο Έλληνας ποδηλάτης κατέκτησε την 7η θέση τερματίζοντας σε 37:55.05 και έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει καθώς είναι μόλις 20 χρόνων. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Παπαγγελής είχε κατακτήσει την 6η θέση στην κατηγορία Individual Pursuit C2, ενώ θα αγωνιστεί και στον αγώνα αντοχής.

Από εκεί και πέρα, στα ημιτελικά του μικτού ατομικού BC3 στο μπότσια, προκρίθηκε ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, ο οποίος έκανε το 4 στα 4 τα ξημερώματα νικώντας με 5-1 τον Ρώσο Λεγκοστάεφ. Αυτή είναι η 3η φορά στην καριέρα του που προκρίνεται σε ημιτελικά Παραολυμπιάδας στο συγκεκριμένο αγώνισμα, ενώ μέσα στην ημέρα θα ξέρει και τι χρώμα μεταλλίου θα διεκδικήσει. Με sport assistant την Κατερίνα Πατρώνη, ο τετράκις Παραολυμπιονίκης θα αντιμετωπίσει στις 11.15π.μ. τον Βρετανό Σκοτ ΜακΚάουαν. Με νίκη προκρίνεται στον τελικό με ήττα θα αγωνιστεί για το χάλκινο μετάλλιο.

Τέλος, την πρόκριση για τον τελικό των 50μ. πρόσθιο SB2, πήρε ο Γιάννης Κωστάκης. Ο Έλληνας πρωταθλητής, με 1:08.85, πέτυχε την 5η καλύτερη επίδοση των προκριματικών.

Το πρόγραμμα της ημέρας: