Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία: Παραμένουν εκτός διοργανώσεων οι αθλητές και οι αθλήτριες της Ρωσίας

 Runbeat Team   13:02 16-03-2023  

Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία: Παραμένουν εκτός διοργανώσεων οι αθλητές και οι αθλήτριες της Ρωσίας


Την απόφαση να παραμείνουν εκτός διεθνών διοργανώσεων οι Ρώσοι αθλητές και οι Ρωσίδες αθλήτριες πήρε το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου στη χθεσινή (15/3) συνεδρίαση του στη Λωζάνη.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προετοιμασιών για το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αθλητισμού που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα και συζητήθηκαν αρκετά εκκρεμή θέματα. Ανάμεσά τους βρισκόταν και ο αποκλεισμός των αθλητών και αθλητριών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία λόγω του πολέμου που κήρυξε η χώρα τους κατά της Ουκρανίας.

 

Η απόφαση που πάρθηκε ήταν να παραμείνουν αποκλεισμένοι από τις διοργανώσεις και τις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο αποκλεισμός ξεκίνησε να ισχύει την 1η Μαρτίου του 2022, δηλαδή λίγες ημέρες μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία.

«Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για περισσότερο από ένα χρόνο, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου ήθελε να δείξει ότι παραμένει πιστό στην άποψή του ότι οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές και αθλήτριες πρέπει να μείνουν εκτός διοργανώσεων, αλλά και οποιονδήποτε άλλων δράσεων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Dobromir Karamarinov.