Έφτασε τα 200 μέλη μέσα σε ένα μήνα η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Κλασικού Αθλητισμού

 Runbeat Team   12:03 28-01-2022  

Έφτασε τα 200 μέλη μέσα σε ένα μήνα η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Κλασικού Αθλητισμού


Με σύνθημα «προχωράμε ενωτικά και με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα», η νεοσύστατη Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Κλασικού Αθλητισμού ανακοινώνει ότι έχει ήδη φτάσει τα 200 μέλη, ενώ κάνει σαφές ότι δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με τα ήδη υπάρχοντα δύο τοπικά σωματεία προπονητών στίβου (Βορείου, και Δυτικής Ελλάδας).

 

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Χάρη στην πολύ θετική ανταπόκριση προπονητών από όλη την Ελλάδα και παρά το μικρό χρονικό διάστημα, η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Κλασικού Αθλητισμού έφτασε ήδη να αριθμεί περισσότερα από 200 εγγεγραμμένα μέλη καλύπτοντας γεωγραφικά και τις 13 περιφέρειες της Ελλάδας όπως προκύπτει και από το καταστατικό της.

Η ΠΕΠΚΑ αποτελεί σήμερα τη μοναδική - βάση νόμου και καταστατικού - Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Κλασικού Αθλητισμού και η οποία σε καμία περίπτωση δεν έρχεται - και ούτε αυτό εξυπηρετεί η ύπαρξή της - σε αντίθεση με τα ήδη υπάρχοντα 2 τοπικά σωματεία προπονητών στίβου (Βορείου, και Δυτικής Ελλάδας) τα οποία έχουν τοπικό γεωγραφικό περιορισμό. Αντιθέτως η ΠΕΠΚΑ έχει πανελλήνιο χαρακτήρα και ήδη εκπροσωπεί προπονητές από όλη την Ελλάδα.

Η ΠΕΠΚΑ αποτελείται από προπονητές οι οποίοι προχώρησαν στη σύσταση της Πανελλήνιας Ένωσης προπονητών όπως ορίζει ο νέος αθλητικός νόμος για δημιουργία πανελληνίων ενώσεων προπονητών σε όλα τα αθλήματα, ώστε να έχουν και οι προπονητές εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο κάθε αθλητικής ομοσπονδίας.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε προπονητή και κάθε προπονήτριας να μπορεί να είναι μέλος τόσο σε ένα τοπικό σωματείο όσο και σε ένα πανελλήνιο σωματείο. Η χρονική διάρκεια ζωής του κάθε σωματείου δεν επηρεάζει τον καταστατικό του σκοπό ούτε φυσικά σημαίνει προτεραιότητα για τους παλιότερους.

Αντιθέτως εάν μέσα σε μόλις ένα μήνα η ΠΕΠΚΑ κατάφερε να εγγράψει πάνω από 200 προπονητές σε όλη την Ελλάδα αποδεικνύει την ανάγκη να καλυφθεί το κενό της εκπροσώπησης των προπονητών του στίβου και να εκφράσουν με αξιόπιστο τρόπο τις ανάγκες τους. Η ΠΕΠΚΑ γεννήθηκε γιατί πραγματικά αφουγκράστηκε τα προβλήματα των προπονητών σε όλη την Ελλάδα θέλοντας να καλύψει το κενό εκπροσώπησής τους .

Εμείς ως ΠΕΠΚΑ ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους προπονητές στίβου με άδεια άσκησης επαγγέλματος από την ΓΓΑ, τόσο για την εντυπωσιακή ανταπόκριση όσο και για την θετική τους στάση, που δείχνει ξεκάθαρα πως οι προπονητές του στίβου είναι συσπειρωμένοι και έχουν την επιθυμία να εκφραστούν και να διεκδικήσουν μέσω της ΠΕΠΚΑ κάτι καλύτερο για τον χώρο των προπονητών».