«Είμαστε πολύ ικανοποιημένες από την κούρσα, τρέξαμε εκεί που περιμέναμε»

 Runbeat Team   15:19 25-06-2023  

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένες από την κούρσα, τρέξαμε εκεί που περιμέναμε»


Η πολύ καλή δουλειά που γίνεται τόσο στις σκυτάλες των ανδρών, όσο και των γυναικών στην Ελλάδα φάνηκε στο στάδιο της Σιλέσια, καθώς χθες, η ομάδα των γυναικών τερμάτισε έβδομη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων με  43.81 που είναι μια από τις καλύτερες επιδόσεις των τελευταίων ετών.

Η ομάδα των Γυναικών με την Άρτεμις Αναστασίου για πρώτη φορά στη θέση εκκίνησης και τις Ελισάβετ Πεσιρίδου, Δήμητρα Τσουκαλά και Πολυνίκη Εμμανουηλίδου να ακολουθούν έκαναν εξαιρετική εμφάνιση.

Η Αναστασίου έκανε καλό πρώτο κατοστάρι, η Πεσιρίδου με την εμπειρία της κατάφερε να σώσει την αλλαγή με την Τσουκαλά, αφού παρότι δεν την έφτασε έκανε βουτιά και κατάφερε να της δώσει την σκυτάλη, ενώ εντυπωσιακή ήταν στο τελευταίο κομμάτι η Εμμανουηλίδου, που τερμάτισε τελικά στην τέταρτη θέση της Α΄ σειράς έχοντας πάρει με καλή αλλαγή τη σκυτάλη από την Τσουκαλα.

 

Νικήτρια ομάδα ήταν η Ολλανδία με 42.61 και ακολούθησαν Πολωνία και Ισπανία με 42.97 και 43.13, αντίστοιχα. Τα τέσσερα κορίτσια εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ικανοποιημένα από την παρουσία τους στον αγώνα, με την Πεσιρίδου μάλιστα να λαμβάνει και τις πρώτες βοήθειες για τα χτυπήματα από την πτώση. “Είμαστε πολύ ικανοποιημένες από την κούρσα, τρέξαμε εκεί που περιμέναμε. Οι αλλαγές ήταν νομίζω σε καλό επίπεδο, αν και αυτό θα μας το πουν και οι προπονητές μας”, είπε η Τσουκαλά. Από την πλευρά της η Αναστασίου δήλωσε: “Στο ζέσταμα ήταν μια ομάδα ενωμένη και για αυτή βγήκε κάτι καλό”

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η ομάδα των Ανδρών με τους Θοδωρή Βροντινό, Κώστα Δουβαλίδη, Γιάννη Γρανιτσιώτη και Γιάννη Νυφαντόπουλο να σημειώνουν 39.34 και να καταλαμβάνουν την ένατη θέση. Οι τέσσερις αθλητές έκαναν πολύ καλές αλλαγές και κατάφεραν να ολοκληρώσουν επιτυχημένα την παρουσία τους στη διοργάνωση.

Η χώρα μας ολοκλήρωσε την ημέρα στην 13η θέση με 171,50 βαθμούς με διάφορα δέκα βαθμών από την Νορβηγία που ακολουθεί στην 14η θέση. Οι Σκανδιναβοί έχασαν πολύτιμους βαθμούς, αφού ακυρώθηκαν και στις δύο σκυταλοδρομίες γεγονός που τους έβαλε στη ζώνη του υποβιβασμού. Η παραμονή στην μεγάλη κατηγορία θα κριθεί στις λεπτομέρειες καθώς αρκετές χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα μπορούν αύριο να βρεθούν στην τελική τριάδα.

 

Σε κάθε περίπτωση το ομαδικό πνεύμα της αποστολής, η θέληση των παιδιών να κρατήσουν τη χώρα ανάμεσα στις κορυφαίες κρατούν την ομάδα εντός του στόχου της. Στην κορυφή της βαθμολογίας παραμένει η Ιταλία με 294 βαθμούς και ακολουθεί η Πολωνία με 258,50.

Αναλυτικά η βαθμολογία

Ιταλία 294

Πολωνία 258.50

Γερμανία 256,50

Μ. Βρετανία 243.50

Ολλανδία 242

Ισπανία 231

Πορτογαλία 211.50

Φινλανδία 211

Γαλλία 204

Σουηδία 198

Ελβετία 191

Τσεχία 183,50

Ελλάδα 171.50

Νορβηγία 161

Τουρκία 160

Βέλγιο 159