«Έκλεισαν» οι εγγραφές στον 10ο «Κάσσιο Δία Ultra», υπάρχουν θέσεις μόνο για τη σκυταλοδρομία

 Runbeat Team   11:04 21-12-2021  

«Έκλεισαν» οι εγγραφές στον 10ο «Κάσσιο Δία Ultra», υπάρχουν θέσεις μόνο για τη σκυταλοδρομία


Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το ενδιαφέρον των δρομέων για τον επετειακό 10ο «Κάσσιο Δία Ultra» που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022. Μετά από δύο αναβολές το 2020 και το 2021 λόγω της πανδημίας του covid 19 ο αγώνας των 80χλμ επιστρέφει στην Κέρκυρα και αναμένεται ιδιαίτερα συναρπαστικός.

 

Αρχικά οι διοργανωτές είχαν θέσει ως όριο συμμετοχής τα 100 άτομα, όμως λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στα 150. Όπως ανακοινώθηκε, λοιπόν, οι εγγραφές για τον αγώνα των 80 χλμ. ολοκληρώθηκαν χθες καθώς συμπληρώθηκε και ο αριθμός των 150 ατόμων. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση μάλιστα, «επειδή το ενδιαφέρον για συμμετοχή συνεχίζεται όποιος επιθυμεί θα μπορεί να κάνει εγγραφή βάζοντας το όνομα στη λίστα συμμετεχόντων σε αναμονή. Θα δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2022 στους ήδη εγγεγραμμένους αθλητές ώστε να τακτοποιήσουν την οικονομική εκκρεμότητα της συμμετοχής τους. Πέραν αυτής της ημερομηνίας θα υπάρξει αντικατάσταση με αθλητές από την λίστα κατά σειρά προτεραιότητας».   

Παράλληλα με τον αγώνα των 80χλμ θα πραγματοποιηθεί και αγώνας σκυταλοδρομίας απόστασης 37χλμ. όπου οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 50 ομάδων με καταληκτική ημερομηνία τις 20 Ιανουαρίου.

Η διαδρομή θα είναι καινούργια καθώς, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «τα δύο χρόνια διοργανωτικής απραξίας μας έδωσαν την δυνατότητα να αναδείξουμε καινούριες διαδρομές και μονοπάτια με επίκεντρο την ψηλότερη κορυφή του Νησιού και το σύνολο των παραδοσιακών οικισμών της περιοχής. Έτσι δημιουργήθηκε μια διαδρομή 80 χλμ με 4.200μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς με ποσοστό μονοπατιού που αγγίζει το 90%.  Η Κερκυραϊκή φύση το μήνα Φεβρουάριο προσφέρεται για έναν αυθεντικό ultra trail αγώνα καθώς οι ήπιες θερμοκρασίες που επικρατούν σε σχέση με τα βουνά της Ελληνικής ενδοχώρας, καθιστούν δυνατή την διεξαγωγή του.  Η πυκνή βλάστηση που έχει δημιουργηθεί λόγω των μεγάλων ποσοστών βροχόπτωσης των προηγούμενων μηνών συνθέτει ένα ειδυλλιακό περιβάλλον ώστε να αναδειχθούν με τον καλύτερο τρόπο οι φυσικές ομορφιές και ιστορικά μονοπάτια της περιοχής μας».