Έκλεισε ο αθλητικός κύκλος της σπουδαίας Zuzana Hejnova και ανοίγει ένας καινούριος

 Runbeat Team   18:18 17-05-2022  

Έκλεισε ο αθλητικός κύκλος της σπουδαίας Zuzana Hejnova και ανοίγει ένας καινούριος


Άλλη μία σπουδαία αθλήτρια αποφάσισε να βάλει τέλος στην πολυετή και απόλυτα επιτυχημένα αθλητική της καριέρα. Ο λόγος για την Τσέχα, την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2013 και του 2015 στα 400 μέτρα με εμπόδια.

Αφού έχασε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο λόγω τραυματισμού, η Hejnova σχεδίαζε αρχικά να κλείσει την περίφημη καριέρα της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του 2022 στο Μόναχο, ωστόσο, ένα απρόοπτο και ευχάριστο γεγονός άλλαξε τα σχέδιά της καθώς όπως ανακοίνωσε μέσω Instagram περιμένει το πρώτο της παιδί.

 

«Έχω κάνει μια σπουδαία καριέρα και μέσα από την καρδιά μου ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν. Τώρα ανυπομονώ για έναν νέο ρόλο», ανέφερε στην ανάρτησή της.


Η διεθνής καριέρα της Hejnova χρονολογείται σχεδόν δύο δεκαετίες καθώς έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου U18 του 2003, όπου κέρδισε το χρυσό στα 400 μέτρα με εμπόδια σε ηλικία 16 ετών. Επανέλαβε τηνεπιτυχία της ωςνεανίδα δύο χρόνια αργότερα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου U20.

Ως γυναίκα άργησε να δείξει τοταλέντο της. Από το 2010 και μετά όμως ήταν ηαπόλυτη πρωταγωνίστρια. Ξεκίνησε μετο χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, ενώ το 2013 ήταν πραγματικά η χρονιά της καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Μόσχα με χρόνο 52.83 που τη διατηρεί ακόμα και σήμερα ως την έκτη ταχύτερη ευρωπαία αθλήτρια στα 400μ. με εμπόδια.

Η Hejnova έμεινε αήττητη σε 13 αγώνες στα 400μ. με εμπόδια το 2013 και αναδείχτηκε κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης στην ετήσια τελετή απονομής των Golden Tracks.

Μετά από έναν τραυματισμό το 2014, η Hejnova επέστρεψε στα καλύτερά της την επόμενη χρονιά για να διατηρήσει τον παγκόσμιο τίτλο της στο Πεκίνο. Παραμένει η μόνη αθλήτρια που κέρδισε back to back χρυσά μετάλλια στα 400μ. με εμπόδια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

Το τελευταίο της σημαντικό μετάλλιο ήρθε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου το 2017 στο Βελιγράδι, όπου κέρδισε το ασημένιο στα 400 μέτρα, ενώ τερμάτισε τέταρτη και πέμπτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του 2017 και του 2019 αντίστοιχα.

Θα υπάρξει μια ειδική τελετή για τη Hejnova στη συνάντηση Ostrava Golden Spike στις 31 Μαΐου με αφορμή την απόσυρσή της.