Εκλογές 2023: Ο στίβος στα ψηφοδέλτια

 Runbeat Team   14:46 20-05-2023  

Εκλογές 2023: Ο στίβος στα ψηφοδέλτια


Οι Εθνικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για αύριο (21/05), με αρκετούς ανθρώπους από τον χώρο αθλητισμού, και συγκεκριμένα από τον στίβο, να είναι υποψήφιοι και να βρίσκονται στα ψηφοδέλτια των Ελληνικών κομμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, πέντε πρόσωπα από τον χώρο του στίβου «κατεβαίνουν» στις εκλογές, με τη Νέα Δημοκρατία να έχει τους περισσότερους, με δύο στο ψηφοδέλτιό της.





Η κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ στον μαραθώνιο και παλιά δρομέας, Μαρία Πολύζου βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ επίσης με τη ΝΔ, στην Ανατολική Αττική «κατεβαίνει» υποψήφιος ο Βασίλης Οικονόμου, που είναι και μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ.

Ο μεταξύ άλλων προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τον Βόρειο Τομέα Αθηνών, ενώ η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα στοχεύει στην εκ νέου εκλογή της ως βουλευτής με το ΜέΡΑ25.

Τέλος, από τον χώρο του στίβου υποψήφιος είναι και ο πρώην δρομέας των 1.500 μέτρων με συμμετοχές στις Ολυμπιάδες του 1972 και του 1976, Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, με το κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας».