Εξαιρετικές εμφανίσεις για Τεντόγλου και Στεφανίδη στο Diamond League της Ντόχα

 Runbeat Team   21:55 10-05-2024  

Εξαιρετικές εμφανίσεις για Τεντόγλου και Στεφανίδη στο Diamond League της Ντόχα


Λίγες ώρες πριν από την πρεμιέρα του στο Diamond League της Ντόχα, ο Μίλτος Τεντόγλου έλεγε στη συνέντευξη Τύπου ότι θα ήταν ικανοποιημένος με ένα άλμα στα 8,20 μέτρα. Τελικά ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης του μήκους κατάφερε να κάνει ακόμη καλύτερη αρχή για τη θερινή σεζόν!

 

Στην έκτη του και τελευταία προσπάθεια κατάφερε να κάνει το καλύτερο άλμα του αγώνα του με 8,36 μ. επίδοση που σημειώθηκε με άνεμο μέσα στα επιτρεπτά όρια (1,9) και τελικά να πάρει τη δεύτερη θέση.


Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχε ισχυρό ευνοϊκό άνεμο κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Τζαμαϊκανός Κάρι ΜακΛάουντ για να κάνει άλμα στα 8,52 μ. με 5,2 μ./δ. και να πάρει την πρώτη θέση.


Τα άλματα του Τεντόγλου ήταν 8,15 μ. (3,9), άκυρο, 7,72 μ. (2,9), 8,26 μ. (3,9), 8,34 μ. (2,7) και 8,36 μ. (1,9). Αυτή ήταν η καλύτερη πρεμιέρα του μετά από τα 8,60 μ. που είχε σημειώσει τον Μάιο του 2021.


“Ήταν η πρώτη μου διοργάνωση για φέτος και δεν περίμενα πολλά, ήμουν προετοιμασμένος για ένα άλμα στα 8,20 μέτρα. Είχα κάποια προβλήματα με τον αέρα. Ο Τζαμαϊκανός πήδηξε 8,52 μ., θα μπορούσα να τον περάσω, προσπάθησα στην τελευταία μου προσπάθεια, αλλά είναι πολύ νωρίς για μένα αυτή τη στιγμή τέτοια άλματα. Το πιο θετικό πράγμα που παίρνω από αυτό τον αγώνα είναι ότι ένιωσα πραγματικά χαρούμενος όταν ο ΜακΛάουντ έκανε το άλμα στα 8,52 μέτρα. Ένιωσα πραγματικά ωραία και με έκανε να προσπαθήσω να πάω πιο μακριά από αυτόν. Το απολαμβάνω περισσότερο σε μια διοργάνωση όταν ένας άλλος αθλητής κάνει μεγαλύτερα άλματα και με πιέζει. Περιμένω παρόμοια άλματα, γύρω στα 8,20 μ. με 8,30 μ. και στους επόμενους αγώνες μου αφού μόλις ξεκίνησα τη σεζόν. Επόμενος αγώνας θα είναι στην Κύπρο την επόμενη εβδομάδα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκα στο Diamond League της Ντόχα και μου άρεσε η ατμόσφαιρα και το γήπεδο. Αισθάνομαι υπέροχα όταν το σκάμμα είναι κοντά στις κερκίδες, είναι καλύτερο για μένα και το απολαμβάνω περισσότερο”, τόνισε μετά τον αγώνα του ο Μίλτος Τεντόγλου.

Καλή εμφάνιση έκανε και η Κατερίνα Στεφανίδη στον πρώτο αγώνα για την σεζόν του καλοκαιριού. Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια του επί κοντώ ξεπέρασε τα 4,63 μ. με την τρίτη προσπάθεια και κατέλαβε την πέμπτη θέση στον αγώνα.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα με επιτυχημένο άλμα στα 4,43 μ. και στην συνέχεια ξεπέρασε με την τρίτη προσπάθεια τα 4,53 μ. και τα 4,63 μ. και είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4,73 μέτρα.

Την πρώτη θέση στο επί κοντώ πήρε η Βρετανίδα Μάλι Κόντερι με 4,73 μέτρα