Εξαιρετική παρουσία των αθλητών με αναπηρία του Ιωνά στον ironman 70.3

 Runbeat Team   10:44 29-10-2022  

Εξαιρετική παρουσία των αθλητών με αναπηρία του Ιωνά στον ironman 70.3


Πολύ καλή παρουσία είχαν οι αθλητές με αναπηρία του Ιωνά, οι οποίοι πήραν μέρος στον διεθνή ερασιτεχνικό αγώνα Τριάθλου ironman 70.3 που πραγματοποιήθηκε στην Βάρκιζα με κύριο υποστηρικτή τον Δήμο Βούλας Βάρης Βουλιαγμένης και τον Δήμαρχό της Γρηγόρη Κωνσταντέλο.

 

Στους αγώνες συμμετείχαν περίπου 2000 αθλητές και αθλήτριες από όλο τον κόσμο, ενώ ανάμεσα στους συμμετέχοντες των αρτιμελών αθλητών βρισκόταν και ο πρόεδρος του Ιωνά, Χρήστος Κορομηλάς (οπτική αναπηρία), ο οποίος αγωνίστηκε με συνοδό τον υπεύθυνο φυσικοθεραπευτή, προπονητή του αθλητικού τμήματος Γιώργο Γκούντα.  

Ο Ιωνάς συμμετείχε επίσης με μια ομαδική συμμετοχή. Η ομαδική συμμετοχή απαρτιζόταν από την Αντιγόνη Βασιλόπουλου με οπτική αναπηρία, τον Αντώνη Παππά με κινητική αναπηρία κάτω άκρων και τον Δημήτρη Λίτσιο με κινητική αναπηρία άνω άκρου. Τόσο στην ατομική συμμετοχή όσο και στην ομαδική οι επιδόσεις ήταν πολύ καλές. Σε επίπεδο ομάδας μάλιστα ο Ιωνάς σημείωσε ένα άτυπο πανελλήνιο ρεκόρ.

Εξαιρετική παρουσία των αθλητών με αναπηρία του Ιωνά στον ironman 70.3 runbeat.gr

Ο Αντώνης Παππάς που έκανε το ποδηλατικό σκέλος είναι ο πρώτος αθλητής στην Ελλάδα που διανύει 90χλμ με χειρήλατο σε επίσημο αγώνα καθώς στους αγώνες ΑμεΑ το αγώνισμα της αντοχής είναι 60 χλμ.

Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι στην γενική κατάταξη των ομάδων που έλαβαν μέρος η ομάδα του Ιωνά κατέκτησε την 16η θέση σε 19 ομάδες, οι οποίες απαρτίζονταν από αρτιμελείς αθλητές!

Εξαιρετική παρουσία των αθλητών με αναπηρία του Ιωνά στον ironman 70.3 runbeat.gr

Ο Γιώργος Γκούντας μετα το τέλος του αγώνα δήλωσε «η κάθε μας συμμετοχή σε αγώνες που αγωνίζονται αρτιμελείς αθλητές είναι σημαντική για το Παραθλητικό κίνημα και αναδεικνύει το σύνθημα "όλοι ίσιοι όλοι διαφορετικοί". Ειδικότερα σε ένα τέτοιο αγώνα αντοχής που απαιτεί υπομονή, μεγάλη θέληση κατά την διάρκειά του, αλλά ταυτόχρονα και καλή προετοιμασία από την μεριά των αθλητών και ολόκληρης της ομάδας ως σύνολο.

Ο σύλλογός μας από το έτος ίδρυσής του το 2007, σε βάθος χρόνου ταυτόχρονα με το τμήμα της υδροθεραπείας, έχει καταφέρει να εξοπλίζεται με προσαρμοσμένα ποδήλατα και κατασκευές ανάλογα την κάθε αναπηρία ώστε οι αθλητές μας να λαμβάνουν μέρος σε τέτοιες διοργανώσεις χωρίς να υστερούν σε κανένα σημείο σε σχέση με τους αρτιμελείς αθλητές.

Είμαι συγκινημένος και απόλυτα ικανοποιημένος γιατί ειδικότερα σήμερα σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση οι αθλητές μας κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στην πρόκληση αυτή με τον καλύτερο τρόπο.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την πρόσκληση και ιδιαίτερα τον κ. Θανάση Παπαδημητρίου, για τη φιλοξενία τους γιατί με τον τρόπο τους κατάφεραν να συμπεριλάβουν και να ενσωματώσουν τους αθλητές του συλλόγου μας με τους υπόλοιπους αρτιμελείς αθλητές ώστε να αγωνιστούν όλοι μαζί.

Δυστυχώς ακόμα και σήμερα σε άλλες σημαντικές διοργανώσεις της χώρας μας, όπως ο κλασικός Μαραθώνιος, που θα έπρεπε να είναι πρότυπο και στον υπόλοιπο αθλητικό κόσμο, δεν δίνει τη δυνατότητα σε αθλητές με αναπηρίες να συμμετέχουν ισάξια και να συμπεριλαμβάνονται με σωστό τρόπο όπως εφαρμόζεται στο εξωτερικό.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους ενισχύουν την προσπάθεια μας με κάθε τρόπο ώστε να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας».

Εξαιρετική παρουσία των αθλητών με αναπηρία του Ιωνά στον ironman 70.3 runbeat.gr

Δείτε ένα βίντεο με την προσπάθεια των αθλητών του Ιωνά στο ironman 70.3.