Elaine Thompson-Herah: Επίτιμος Διδάκτορ της Νομικής η γρηγορότερη γυναίκα του κόσμου

 Runbeat Team   12:30 16-12-2021  

Elaine Thompson-Herah: Επίτιμος Διδάκτορ της Νομικής η γρηγορότερη γυναίκα του κόσμου


Η τρεις φορές χρυσή Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Elaine Thompson-Herah, είναι και επίσημα πλέον επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής καθώς βραβεύτηκε από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας (UTech) την περασμένη Κυριακή 12/12.

 

Η Τζαμαϊκή σπρίντερ θεωρείται η γρηγορότερη γυναίκα του κόσμου και όχι αδίκως, όμως παράλληλα έχει μία ισχυρή προσωπικότητα και κοφτερό μυαλό. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πανηγύρισε τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια με ολυμπιακό ρεκόρ στα 100μ. (10,61) και στα 200μ. (21:53), ενώ ήταν πρώτη και με την ομάδα της σκυταλοδρομίας.

Η Elaine Thompson-Herah βελτίωσε ακόμη περισσότερο το ατομικό ρεκόρ στα 100μ. μέσα στο 2021 σημειώνοντας το εκπληκτικό 10.54 την 21η Αυγούστου στο Diamond League του Γιουτζίν του Όρεγκον.

Ο Hector Wheeler, ο πρόεδρος του UTech, εξήγησε τους λόγους που αποφάσισαν να τιμήσουν την Thompson-Herah. «Η Utech, όπως και η υπόλοιπη Τζαμάικα και ο κόσμος, έχει θαυμάσει τα σημαντικά επιτεύγματα της Elaine Thompson-Herah όλα αυτά τα χρόνια. Αν θυμάστε, το 2019 της απονεμήθηκε το μετάλλιο της Καγκελαρίας. Τον περασμένο Οκτώβριο της απονεμήθηκε το Τάγμα της Διάκρισης και την τιμούμε για άλλη μια φορά απονέμοντάς της τον Επίτιμο Διδάκτορα Νομικών. Είναι ίνδαλμα σε αυτό το ίδρυμα, την Τζαμάικα και τον κόσμο».

Μέχρι στιγμής φέτος, η Thompson-Herah ανακηρύχθηκε Γυναίκα Αθλητής της Χρονιάς στον Παγκόσμιο Αθλητισμό, Καλύτερη Αθλήτρια της Χρονιάς NACAC και AW International Female Athlete of the Year. Έχει επίσης προταθεί ως μία από τις έξι υποψήφιες για την Αθλητική Προσωπικότητα της Χρονιάς του BBC.