Ελένη Πόλακ: Με το βλέμμα στο Ευρωπαϊκό ανοιχτού και τους Ολυμπιακούς Αγώνες

 Runbeat Team   15:14 02-10-2023  

Ελένη Πόλακ: Με το βλέμμα στο Ευρωπαϊκό ανοιχτού και τους Ολυμπιακούς Αγώνες


Η Ελένη Πόλακ το καλοκαίρι του 2020 πέρασε για πρώτη φορά το 4,70 μ. στο επί κοντώ, ενώ λίγους μήνες αργότερα στις 13 Φεβρουαρίου σε αγώνες στο ΣΕΦ, ξεπέρασε το 4,71 μ. πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ και το όριο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Την ίδια σεζόν η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη κατέλαβε την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στο Τορούν, την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα διάκριση της καριέρας της. Η 27χρονη αθλήτρια τις δύο σεζόν που ακολούθησαν αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα που δεν της επέτρεψαν να δώσει συνέχεια σε εκείνες τις διακρίσεις.

 

Παρόλα αυτά η Πόλακ είναι έτοιμη για τη μεγάλη επιστροφή, αφού ξεκίνησε με όρεξη και διάθεση να κάνει επανεκκίνηση και να διεκδικήσει όσα δεν κατάφερε τα δύο τελευταία χρόνια. “Το 2022 ήταν η χρονιά που δεν μπορούσα να τρέξω εξαιτίας της κήλης στη μέση. Ήταν πραγματικά μια πολύ δύσκολη χρονιά. ΄Έκανα πολλά άκυρα και είχα στο μυαλό να ξεκινώ από χαμηλά μόνο και μόνο για να μην ακυρωθώ, αυτό είχε ως συνέπεια να μην βάζω τον εαυτό μου στη διαδικασία να διεκδικεί το παραπάνω. Είχα εγκλωβιστεί στο να μην ακυρωθώ. Το ίδιο φοβισμένα ξεκίνησα και το 2023. Αυτό που ήθελα την περσινή χρονιά ήταν να φτάσω να πηδάω 4,60 μ., δεν ήρθε αυτό, ωστόσο κατάφερα να σταθεροποιηθώ στα 4,40 μέτρα“, είπε αρχικά.

Η Πόλακ θέλει το 2024 να είναι παρούσα στις κορυφαίες διοργανώσεις του καλοκαιριού και να διεκδικήσει μάλιστα τη διάκριση.

Ξεκινάω με πολύ όρεξη. Θέλω να δουλέψω και να κυνηγήσω τους στόχους μου. Αρχικά με ενδιαφέρει να πετύχω στη διάρκεια του κλειστού το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παρόλα αυτά δεν με ενδιαφέρει το Παγκόσμιο κλειστού. Θέλω να διεκδικήσω τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, θέλω εκεί να είμαι σε θέση να πετύχω μια θέση ψηλά στην κατάταξη κι έπειτα θέλω να είμαι στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Φέτος θα τα δώσω όλα, για όλα. Ανεξάρτητα από το τι θα έχω πετύχει στο τέλος του 2024, σημασία έχει που θα έχω βάλει τον πήχη ψηλά“.

Η αθλήτρια συνεχίζει την προετοιμασία της στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και στα πλάνα της είναι να κάνει κάποιες προετοιμασίες στο εξωτερικό.

Οι πέντε καλύτερες επιδόσεις της Πόλακ

4,71 μ. 13/2/21

4,70 μ. 18/7/20

4,65 μ. 18/1/20

4,65 μ. 6/3/20

4,62 μ. 6/2/21