Ελίνα Τζένγκο: Στο Ηράκλειο και το 9ο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων το ντεμπούτο της για φέτος

 Runbeat Team   12:44 21-02-2024  

Ελίνα Τζένγκο: Στο Ηράκλειο και το 9ο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων το ντεμπούτο της για φέτος


Την ερχόμενη Κυριακή (25/02) θα ξεκινήσει η θερινή σεζόν για τους αθλητές και τις αθλήτριες των ριπτικών αγωνισμάτων της χώρας, στο Ηράκλειο Κρήτης όπου θα διεξαχθεί το 9ο Χειμερινό Κύπελλο ρίψεων.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει εξελιχθεί σε θεσμό και θα αποτελέσει την αφορμή να συγκεντρωθούν στην Κρήτη οι κορυφαίοι των ριπτικών αγωνισμάτων. Εκεί θα είναι και η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 στο ακοντισμό Ελίνα Τζένγκο. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ θα έχει την ευκαιρία για έναν δυνατό τεστ πριν από το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων (9-10/3). Η αθλήτρια διανύει το βασικό κύκλο προετοιμασίας και δεν είναι ακόμη δεν είναι στην επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση. Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα ταλαιπωρήθηκε και από ίωση που την κράτησε για λίγο πίσω στις προπονήσεις.

 

Η προπόνηση μου χαλάρωσε λίγο τώρα που αρρώστησα. Οι αγώνες είναι νωρίς φέτος και δεν υπάρχει περιθώριο να κόψουμε από τώρα προπόνηση. Στο χειμερινό κύπελλο στο Ηράκλειο θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε που βρισκόμαστε και να βελτιώσουμε κομμάτια της τεχνικής. Δεν έχουμε προετοιμαστεί για τη διοργάνωση της Κρήτης, αφού ο πρώτος μας δυνατός αγώνας για φέτος είναι το χειμερινό κύπελλο ρίψεων στη Λεϊρία“, είπε η νεαρή, που έχει ατομικό ρεκόρ στο αγώνισμα 65,81 μ. από τη διοργάνωση του Μονάχου.

Η αθλήτρια αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό των αγώνων για τον ανοιχτό.

Ο βασικός προγραμματισμός έχει γίνει, δεν έχουμε κλείσει ακόμη τα μίτινγκ που θα συμμετάσχω, ωστόσο επειδή θα έχει πολλές διοργανώσεις σε μικρό χρονικό διάστημα θα στοχεύσουμε επιλεκτικά τους αγώνες. Θεωρώ πως θα είμαι μέσα και στα Diamond League. Το διάστημα μέχρι τη Ρώμη είναι μικρό, και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Είναι πολλοί οι αθλητές και οι αθλήτριες, που θα αφήσουν το Ευρωπαϊκό για να πάνε απευθείας στους Ολυμπιακούς. Εγώ θέλω να είμαι στη Ρώμη και να διεκδικήσω ένα μετάλλιο και στη συνέχεια φυσικά να διεκδικήσω μια καλή παρουσία και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η χρονιά είναι δύσκολη, ωστόσο θεωρώ πως με καλό προγραμματισμό και δίχως απρόοπτα όλα εξελιχθούν όπως τα έχουμε προγραμματίσει”, κατέληξε.

Το 9ο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων θα γίνει την Κυριακή στο Ηράκλειο της Κρήτης και θα φιλοξενηθεί τόσο στο Παγκρήτιο στάδιο όσο και στο στάδιο Ελευθερίας.