Έμεινε από δυνάμεις η Ειρήνη Βασιλείου

 Runbeat Team   20:51 05-03-2021  

Έμεινε από δυνάμεις η Ειρήνη Βασιλείου


Δεν πήγε καλά η κούρσα της Ειρήνης Βασιλείου στον ημιτελικό των 400μ. με αποτέλεσμα να μείνει εκτός τελικού στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στο Τορούν. Η Ηρακλειώτισσα πρωταθλήτρια έμεινε πολύ πίσω στα πρώτα 200μ. και όταν προσπάθησε να αναπτύξει ταχύτητα και να περάσει μπροστά κλείστηκε από τις αντιπάλους της.

Έτσι τερμάτισε 5η στην 3η ημιτελική σειρά με χρόνο 53.31 και έμεινε εκτός τελικού.

Στις δηλώσεις της μετά τον αγώνα της η Ειρήνη Βασιλείου τόνισε: "Ο στόχος εκπληρώθηκε κατά το ήμισυ καθώς πίστευα ότι μπορούσα κάτι καλύτερο, δε βγήκε δυστυχώς. Δεν πήγε καλά το 2ο 200άρ όπως το πρωί. Κρατώ το ατομικό ρεκόρ και τη συμμετοχή στον ημιτελικό".

Στον πρώτο τελικό που ολοκληρώθηκε, αυτό της σφαιροβολίας γυναικών, νικήτρια αναδείχτηκε η Ντογκμό από την Πορτογαλία με βολή στα 19.34μ., ενώ δεύτερη ήταν η Ρους από τη Σουηδία με 19.27μ. και τρίτη η Σβάνιτς από τη Γερμανία με 19.04μ.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Ιωάννα Ζάκκα στα προκριματικά του ύψους καθώς σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ ξεπερνώντας τα 1.87μ. Δεν κατάφερε να περάσει, ωστόσο, τα 1.91 και έμεινε εκτός τελικού.

Ολοκληρώθηκε το πένταθλο των γυναικών, εκεί όπου νικήτρια αναδείχτηκε η Βελγίδα Νάφι Τιάμ συγκεντρώνοντας 4.904 βαθμούς, ενώ δεύτερη ήταν η συμπατριώτισσά της Νουρ Βιντς με 4.791β. Τρίτη ήταν η Ουγγαρέζα Ξένια Κριζσαν με 4.644 βαθμούς.

Μεγάλος αγώνας έγινε στον τελικό της σφαιροβολίας των ανδρών με πολλές εναλλαγές στην πρωτοπορία. Νικητής αναδείχτηκε τελικά ο Τσέχος Στάνεκ με 21.62μ., στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Πολωνός Χάρατιικ με 21.47μ. και στην τρίτη ο Σέρβος Μιχάλιεβιτς με 21.31μ.

Στον πιο ανατρεπτικό τελικό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Τορούν και στα 1500μ. ο Τζέικομπ Ινγκεμπρίτσεν τελικά αναδείχθηκε νικητής και κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, με δεύτερο τον Μαρτσίν Λεβαντόφσκι. Όμως για να συμβεί αυτό, πέρασε από χίλια... κύματα.