Εμμανουηλίδου: «Η πρόκριση στον τελικό είναι ένα όνειρο για εμένα»

 Runbeat Team   13:10 08-06-2024  

Εμμανουηλίδου: «Η πρόκριση στον τελικό είναι ένα όνειρο για εμένα»


Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου δεν έδειξε καθόλου έξω από τα νερά της στο πρώτο της Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ως γυναίκα. Ήταν συγκεντρωμένη στον προκριματικό και πήρε μία άνετη νίκη και πρόκριση στον ημιτελικό των 100μ.

Η ίδια δεν έκυψε τη χαρά της μετά την κούρσα της τονίζοντας:

 

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, το στάδιο είναι πάρα πολύ γρήγορο, βέβαια ένιωθα κι εγώ πάρα πολύ καλά. Οι προηγούμενες κούρσες ήταν μέτριες σχετικά. Σε κάθε αγώνα έτρεχα 100 μ. και 200 μ. και μου βγήκε η κούραση. Όμως αυτό που είχε σημασία ήταν να είμαστε καλά στον μεγάλο αγώνα. Και είμαι εδώ με στόχο να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Αύριο στον ημιτελικό θέλω να παραμείνω συγκεντρωμένη και να μην κάνω λάθη. Σήμερα έκανα κάποια λάθη στην εκκίνηση που δε θέλω να επαναλάβω».

Η αθλήτρια αναφέρθηκε και στον τελικό. «Η πρόκριση στον τελικό είναι ένα όνειρο για εμένα. Είναι ένας δύσκολος στόχος, τον οποίος θα κυνηγήσω», είπε η νεαρή, που πέρασε στον αυριανό ημιτελικό με τον τρίτο χρόνο.

Δείτε τις δηλώσεις της Εμμανουηλίδου στην ΕΡΤ
Πολύ κοντά σε πρόκριση στον ημιτελικό βρέθηκε και η Δήμητρα Τσουκαλά, που τερμάτισε στην πέμπτη θέση της σειράς της με 11.48 (0,4) και κατέλαβε την 27η θέση (με την προσθήκη των αθλητριών που πέρασαν απευθείας στον ημιτελικό). Η αθλήτρια έμεινε για μία θέση μακριά από την πρόκριση.

«Για άλλη μία φορά για μία θέση εκτός», είπε αρχικά η αθλήτρια και συμπλήρωσε. «Αισθανόμουν πολύ καλά μέσα στην κούρσα και πίστευα πως θα γράψει κοντά στο 11.40. Δυστυχώς δε βγήκε. Πάντα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και προσπαθώ για το καλύτερα. Ήταν μια καλή εμπειρία. Πλέον σκέφτομαι την παρουσία μου στη σκυτάλη, όπου θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».