Εμμανουήλ Καραλής: Ντεμπούτο στις 22/1 με υψηλούς στόχους για το 2022

 Runbeat Team   15:10 20-12-2021  

Εμμανουήλ Καραλής: Ντεμπούτο στις 22/1 με υψηλούς στόχους για το 2022


Η παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες απέδειξε ότι με πείσμα, θέληση, δουλειά και πίστη όλα μπορούν να συμβούν. Στον Εμμανουήλ Καραλή τίποτα δεν ήρθε εύκολα στη ζωή του, όμως αποδεικνύει κάθε φορά ότι σημασία έχει το πόσες φορές θα σηκωθείς και όχι το πόσες θα πέσεις.

 

Στο Τόκιο ξεπέρασε τα 5.80μ. στον τελικό του επί κοντώ και κατέκτησε την 4η θέση κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Πάλεψε να ξεπεράσει τον σοβαρό τραυματισμό που αντιμετώπισε το χειμώνα και παρουσιάστηκε στο Τόκιο έτοιμος να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό. Κυρίως, όμως έτοιμος να απολαύσει τον αγώνα.

Ο άλτης του Παναγιώτη Συμεωνίδη απαλλαγμένος πλέον από τραυματισμούς κι έχοντας βρει στο απόλυτο τα πατήματα του με τον προπονητή του, είναι έτοιμος να θέσει εκ νέου υψηλούς στόχους. «Όταν ανέλαβα τον Εμμανουήλ ήταν στο μηδέν ψυχολογικά από τα διάφορα προβλήματα, που αντιμετώπισε τις προηγούμενες σεζόν. Όλο το βάρος έπεσε στο να ανακτήσει και πάλι την αυτοπεποίθηση του και την πίστη στον εαυτό του. Άλλωστε η αυτοπεποίθηση του στη διάρκεια του αγώνα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα του. Δουλέψαμε και συνεχίζουμε να δουλεύουμε πολύ πάνω στο κομμάτι της τεχνικής, όπου μπορώ να πω πως έχει γίνει μεγάλη βελτίωση μέχρι σήμερα», είπε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Παναγιώτης Συμεωνίδης στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ και συμπλήρωσε:

«Ο Εμμανουήλ είναι ένα θετικό παιδί, που δουλεύει με συνέπεια. Είναι πολύ βελτιωμένος στον ψυχικό τομέα, που στο αγώνισμα μας παίζει καθοριστικό ρόλο. Ακόμη και ο υπέρμετρος ενθουσιασμός στη διάρκεια του αγώνα μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα, καθώς υπάρχει κίνδυνος για τραυματισμούς. Το πρόγραμμα της χειμερινής περιόδου περιλαμβάνει περίπου 10 αγώνες, μαζί με το Πανελλήνιο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η αρχή θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου στο Παρίσι και θα ακολουθήσουν διάφοροι αγώνες στην Ευρώπη. Μέσα από τους αγώνες ο αθλητής θα έρθει στην επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση».

Ο Καραλής κατάφερε να διακριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε ένα αγώνισμα, όπου το επίπεδο βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. «Το ότι ήταν τέταρτος στους Ολυμπιακούς δε σημαίνει πως θα πάρει μετάλλιο στο Παγκόσμιο κλειστού. Πάντα οι στόχοι είναι υψηλοί. Ωστόσο υπάρχουν αυτή τη στιγμή πολλοί αθλητές που μπορούν να περάσουν τα έξι μέτρα. Το επίπεδο του αγωνίσματος είναι εξαιρετικά υψηλό. Στόχος μας είναι η σταθερότητα στην επίδοση. Μόνο μέσα από τη σταθερότητα θα έρθουν οι διακρίσεις», συμπλήρωσε ο έμπειρος τεχνικός.

Ο 22χρονος το καλοκαίρι θα διεκδικήσει τη συμμετοχή και διάκριση, τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, όσο και στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου. «Ανάλογος προγραμματισμός, δηλαδή συμμετοχή σε αρκετούς αγώνες, θα ακολουθηθεί και για την θερινή σεζόν. Στο αγώνισμα μας η βελτίωση έρχεται μέσα από την αγωνιστική δραστηριότητα, οπότε δεν μας τρομάζει το γεγονός ότι μέσα σε μία σεζόν υπάρχουν δύο μεγάλα πρωταθλήματα», κατέληξε ο έμπειρος προπονητής, ο οποίος αναφέρθηκε και στις συνθήκες του Ολυμπιακού Σταδίου: «Οι συνθήκες σε γενικές γραμμές είναι καλές και αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα φύγουμε για προετοιμασία. Υπάρχουν κάποια προβλήματα με το στρώμα και το διάδρομο, που τα κοιτάζει ήδη η Ομοσπονδία κι έχουμε πει πως θα γίνουν».