Ενισχύει 33 αθλητές και αθλήτριες η ΕΟΕ ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

 Runbeat Team   9:16 22-02-2024  

Ενισχύει 33 αθλητές και αθλήτριες η ΕΟΕ ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων


Το ποσό των 150.000 ευρώ θα διαθέσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για να ενισχύσει 33 αθλητές και αθλήτριες στην προσπάθειά τους για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση από την ΕΟΕ, στον ΣΕΓΑΣ θα δοθούν 22.774 ευρώ για την προετοιμασία των αθλητών Γιάννη Κυριαζή και Κωνσταντίνου Δουβαλίδη και των αθλητριών Παναγιώτας Δόση, Δήμητρας Γναφάκη και Όλγας Φιάσκα.

Ήταν μία απόφαση που πάρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ύστερα από αιτήματα των Ομοσπονδιών τους.

 

Πέραν των αθλητών και αθλητριών του ΣΕΓΑΣ, η επιχορήγηση θα μοιραστεί ως εξής:

Στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία θα δοθούν 30.000 ευρώ για αγορά σκαφών και εξοπλισμού για τους ιστιοπλόους Ιορδάνη Πασχαλίδη – Μελίνα Γκαρή (NACRA 17), Λεωνίδα Τσορτανίδη (iQFOiL) , Δανάη Ποντίφιξ (iQFOiL), Κάμερον Μαραμενίδη (Formula Kite), Aριάδνη Σπανάκη – Οδυσσέα Σπανάκη (470 Mixed), Eρμιόνη Γκίκα (ILCA 6), Δημήτρη Παπαδημητρίου (ILCA 7) .

Στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία 27.000 ευρώ στους Νίκο Ηλιόπουλο, Αντώνη Τανταλίδη, Στέφανο Τσολακίδη και Αθανασία Μεσίρη για συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες.

Στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας 30.000 ευρώ για την Εθνική Ομάδα ορεινής ποδηλασίας γυναικών με την Ελευθερία Γιάχου, την Αλεξάνδρα Αδάμ και την Ειρήνη Καρούσου, για συμμετοχή σε αγώνες Ολυμπιακής πρόκρισης.

Στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης 28.000 για τη συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες και προπονητικά καμπ της Μαρίας Πρεβολαράκη και των αθλητών Λαοκράτη Κεσίδη, Νίκου Ντούνια, Απόστολου Τσιόβολου, Ηλία Παγκαλίδη και Γιώργου Κουγιουμτσίδη.

Στην Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας 12.000 ευρώ σε αγώνες Ολυμπιακής πρόκρισης των αθλητών και αθλητριών Μιχάλη Τσαμαλίδη, Βαγγέλη Νανιτζανιάν, Στέλιου Ρούλια, Όλγας Παπαδάτου, Αντωνίας Γιαννακοπούλου, Βασιλικής Σταυρίδου και Κατερίνας Κουτσογεωργοπούλου.