Ενισχύεται η συνεργασία Κίνας Ελλάδας και την ανάπτυξη του Αθλητισμού ΑμεΑ

 Runbeat Team   11:47 14-06-2024  

Ενισχύεται η συνεργασία Κίνας Ελλάδας και την ανάπτυξη του Αθλητισμού ΑμεΑ


Σε συνέχεια του Μνημονίου Κατανόησης, που υπογράφηκε στην Αθήνα, στις 11 Νοεμβρίου 2019 και κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, στις 5 Μαρτίου 2022, μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού και την Κινεζική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, τα δύο Μέρη υπέγραψαν χθες Πέμπτη (13/6) στο Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κοινή Δήλωση με σκοπό την ανάπτυξη αθλητικών ανταλλαγών και συνεργασίας στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού, της ισότητας και του οφέλους για άτομα με αναπηρίες.

 

Την Κοινή Δήλωση υπέγραψαν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς και ο αναπληρωτής Υπουργός και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες της Κίνας, ZHANG Weixing, παρουσία της προέδρου της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Ιωάννας Καρυοφύλλη.

Η σύναψη της Κοινής αυτής Συμφωνίας στοχεύει μεταξύ άλλων στην ενδυνάμωση της συνεργασίας τους σε θέματα καταπολέμησης ντόπινγκ, χειραγώγησης αγώνων και ταυτόχρονα στην προώθηση από κοινού των αξιών του Παραολυμπιακού Κινήματος, του Ευ Αγωνίζεσθαι, του υγιούς ανταγωνισμού, αποθαρρύνοντας κάθε άλλη αντιαθλητική συμπεριφορά των αθλητών με Αναπηρία.

Στην υπογραφή της Συμφωνίας με την αντιπροσωπεία της Κίνας, ήταν παρόντες ο Προϊστάμενος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αθλητισμού, Διονύσης Καρακάσης, η συνεργάτης του αναπλ. Υπουργού Αθλητισμού, στις Διεθνείς Σχέσεις, Ντορίνα Ξηρομερίτη καθώς και υπηρεσιακά στελέχη. Παρούσα από την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, ήταν επίσης η συνεργάτης της προέδρου στις Διεθνείς Σχέσεις, Όλγα Στεφανή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες της Κίνας, Weixing ZHANG συζήτησαν με την πρόεδρο της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ Ιωάννα Καρυοφύλλη την ενδυνάμωση των σχέσεων και της συνεργασίας των δύο φορέων τόσο σε ανταλλαγή προπονητικών εμπειριών, τη συμμετοχή αθλητών των δύο χωρών, σε κοινά προπονητικά καμπ όσο και τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

Στη συνέχεια ο κ. Weixing ZHANG ξεναγήθηκε από την κ. Ιωάννα Καρυοφύλλη, στο Κλειστό Ολυμπιακό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, που θα φιλοξενηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο (15-16/6) το Βίκος Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παρά Κολύμβησης.