Εντυπωσιακό το ολοκαίνουργιο στάδιο της Βουδαπέστης που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Στίβου

 Runbeat Team   9:30 28-04-2023  

Εντυπωσιακό το ολοκαίνουργιο στάδιο της Βουδαπέστης που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Στίβου


Τα αποκαλυπτήριά του στο κοινό έκανε το Στάδιο της Βουδαπέστης το οποίο ολοκληρώθηκε και είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τον προσεχή Αύγουστο (19 με 27/08) το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

Μόνο λίγες λεπτομέρειες απομένουν να για παραδοθεί ολοκληρωμένο το έργο της κατασκευής του Σταδίου που δημιουργήθηκε με αρχικό σκοπό να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και αργότερα φυσικά και άλλες σημαντικές διοργανώσεις. Η εντυπωσιακή οροφή είναι ευδιάκριτη εδώ και αρκετούς μήνες σ’ ένα στάδιο που «αγκαλιάζει» το Δούναβη, ενώ πλέον υπάρχει μία πλήρης εικόνα και για το εσωτερικό καθώς παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ.

Υπήρξε ξενάγηση των δημοσιογράφων στο στάδιο και παράλληλα αναλυτική ενημέρωση για το μηχανολογικό σχέδιο που ακολουθήθηκε προκειμένου όλα να είναι τέλεια για να φιλοξενηθούν οι κορυφαίοι αθλητές και οι κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου.

 

Όπως τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού της Ουγγαρίας, Ádám Schmidt, τους αγώνες αναμένεται να παρακολουθήσουν από κοντά περίπου 400.000 και περίπου ένα δισεκατομμύριο μέσω της τηλεόρασης.

Στάθηκε επίσης στο γεγονός ότι το στάδιο έχει τη δυνατότητα των πρόσθετων κερκίδων χωρητικότητας  35.000 θέσεων, οι οποίες θα φύγουν μετά την ολοκλήρωση των αγώνων και στη θέση τους θα προστεθεί ταρτάν για να μπορούν να αθληθούν οι ερασιτέχνες φίλοι του κλασικού αθλητισμού και του τρεξίματος την ίδια ώρα που οι επαγγελματίες θα αγωνίζονται στον κεντρικό χώρο.

Εντυπωσιακό το ολοκαίνουργιο στάδιο της Βουδαπέστης που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Στίβου runbeat.gr

Οι διοργανωτές τόνισαν ότι η πίστα εννέα διαδρόμων αναμένεται να είναι από τις πιο γρήγορες στον κόσμο, ενώ δόθηκαν και κάποιες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση όπως ότι οι απονομές των μεταλλίων θα δίνονται εκτός του σταδίου για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πιο συγκεκριμένα θα γίνονται όλες μαζί μετά το τέλος των αγώνων κάθε ημέρας στην ειδικά διαμορφωμένη πλατεία έξω από το στάδιο. Στόχος είναι να μην υπάρχει διακοπή του αγωνιστικού προγράμματος και ο κόσμος να προλαβαίνει να πηγαίνει από το στάδιο στην πλατεία για να δει και τις απονομές ανενόχλητος.

Το στάδιο διαθέτει μία κερκίδα Τύπου 500 θέσεων και μία αίθουσα Τύπου 110 θέσεων, όπου θα γίνονται οι συνεντεύξεις και ένα κέντρο Τύπου 400 θέσεων για τα μέσα ενημέρωσης. Υπάρχει επίσης μια εσωτερική πίστα έξι διαδρόμων, ενώ έχει κατασκευαστεί μία γέφυρα που συνδέει το προπονητήριο με το κεντρικό στάδιο.

Εντυπωσιακό το ολοκαίνουργιο στάδιο της Βουδαπέστης που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Στίβου runbeat.gr

Το στάδιο θα εγκαινιαστεί στα μέσα του Ιουνίου και ο πρώτος αγώνας που θα φιλοξενήσει θα είναι το Εθνικό Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν από κοντά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Στίβου στη Βουδαπέστη μπορούν να αγοράσουν εισιτήριο πατώντας ΕΔΩ.