Εντυπωσιακός ο Yemaneberhan Crippa στον ημιμαραθώνιο της Νάπολης

 Runbeat Team   19:00 28-02-2022  

Εντυπωσιακός ο Yemaneberhan Crippa στον ημιμαραθώνιο της Νάπολης


  Το ντεμπούτο του Yemaneberhan Crippa στον ημιμαραθώνιο πέρυσι τελείωσε με πικρή απογοήτευση, καθώς αναγκάστηκε να αποχωρήσει με αναπνευστικές δυσκολίες, αλλά ο Ιταλός ήταν σε απίστευτη φόρμα στον Ημιμαραθώνιο της Νάπολης την Κυριακή.

Ο Crippa σημείωσε Εθνικό ρεκόρ τερματίζοντας σε 59:26 για να γίνει ο πρώτος Ιταλός αθλητής στην ιστορία που έσπασε το φράγμα της μίας ώρας. Ο χρόνος του ήταν επίσης ο δεύτερος ταχύτερος στην ιστορία από Ευρωπαίο μετά το ευρωπαϊκό ρεκόρ του Julien Wanders με 59:13.

«Φέτος θέλω να τρέξω κάτω από 13 λεπτά τα 5000 μέτρα και κάτω από 27 λεπτά τα 10.000 μέτρα. Αλλά πάνω από όλα αναζητώ καλές θέσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Eugene τον Ιούλιο και μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο τον Αύγουστο», είπε ο Crippa που σκοπεύει να τρέξει άλλον έναν ημιμαραθώνιο στο τέλος της σεζόν.

 

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κενυάτης Joshua Belet με 59:28 και τρίτος ήταν ο συμπατριώτης του Josphat Kipkemboi Kemei με 59:32.

Στον ίδιο αγώνα επανήλθε στη δράση και ο Wanders, ο οποίος το 2021 ταλαιπωρήθηκε τόσο από ένα σοβαρό τραυματισμό όσο και από πνευμονία. Στη Νάπολη κατάφερε να τερματίσει στην έκτη θέση σε 60:28, τον ταχύτερο χρόνο του σε περισσότερους από 12 μήνες.

Στις γυναίκες, νικήτρια ήταν η Κενυάτισσα Gladys Chepkurui με 1:08:09, ενώ ακολούθησε η Ftaw Zeray από την Αιθιοπία με 1:09:36. Η αθλήτρια που έκλεψε την παράσταση, ωστόσο, ήταν η γεννημένη στην Ουκρανία Ιταλίδα Sofia Yaremchuk, η οποία τερμάτισε τρίτη με χρόνο 1:10:11. Όταν διέσχιζε τη γραμμή του τερματισμού, η Yaremchuk ντύθηκε με τη σημαία της χώρας που γεννήθηκε δίνοντας το δικό της μήνυμα για τον πόλεμο που μένεται στην Ουκρανία.

«Ήξερα ότι είχα προπονηθεί καλά στο Iten τον τελευταίο μήνα. Βέβαια, οι τελευταίες μέρες ήταν πολύ δύσκολες για μένα και με πολλούς προβληματισμούς. Στον αγώνας στη Νάπολη όλα ήταν θεαματικά», είπε.

Τα αποτελέσματα του ημιμαραθωνίου της Νάπολης ΕΔΩ.