Εντυπωσίασαν και διεκδικούν τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας για το 2021

 Runbeat Team   9:39 23-10-2021  

Εντυπωσίασαν και διεκδικούν τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας για το 2021


Μετά την ανδρική δεκάδα των υποψήφιων κορυφαίων αθλητών για το 2021 στον στίβο, η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε και την αντίστοιχη των γυναικών.

Η επιλογή έγινε με βάση τα επιτεύγματα των αθλητριών κυρίως στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και πραγματικά θα είναι πολύ δύσκολο να βγει η κορυφαία καθώς όλες ήταν εξαιρετικές.

Η ψηφοφορία για το κοινό είναι ανοιχτή στους λογαριασμούς της World Athletics σε Facebook, Instagram και Twitter και οι φίλοι του στίβου, μπορούν να στηρίξουν όποια αθλήτρια θέλουν κάνοντας Like ή share στη σχετική ανάρτηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

 

Πιο αναλυτικά υποψήφιες για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας του 2021 είναι οι εξής:

Η Αμερικανίδα Valerie Allman, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη δισκοβολία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ήταν νικήτρια του Diamond League και σημείωσε ρεκόρ Βόρειας Αμερικής.

Η Jasmine Camacho από την Πορτογαλία ήταν νικήτρια στα 100μ εμπ. στο Τόκιο, σημειώνοντας Ολυμπιακό και Εθνικό ρεκόρ με 12.26, επίδοση που είναι η τέταρτη καλύτερη στον κόσμο.

Η Sifan Hassan από την Ολλανδία ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια στην Ολυμπιάδα του Τόκιο. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 5 και 10 χιλιόμετρα και το χάλκινο στα 1.500, ενώ κατά τη διάρκεια της σεζόν σημείωσε και Παγκόσμιο ρεκόρ στα 10χλμ.

Η Κενυάτισσα Faith Kipyengon ήταν η νικήτρια στα 1500μ. στο Τόκιο και παράλληλα σημείωσε ρεκόρ Κένυας στην απόσταση και ήταν νικήτρια του Diamond League.

Η Mariya Lasitskene που αγωνίστηκε ως ανεξάρτητη λόγω του αποκλεισμού των Ρώσων αθλητών από κάθε αθλητική διοργάνωση ήταν Ολυμπιονίκης στο ύψος, ήταν νικήτρια στο Diamond League και σημείωσε την καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο με 2.05μ.

Η Αμερικανίδα Sydney McLaughlin κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στην Ολυμπιάδα στα 400μ. εμπόδια και στα 4Χ400, ενώ σημείωσε δύο φορές παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ. εμπόδια.

Η Shaunae Miler-Uibo από τις Μπαχάμες ήταν Ολυμπιονίκης στα 400μ., ενώ σημείωσε ρεκόρ Βορείου Αμερικής τόσο στον ανοικτό όσο και στον κλειστό στίβο στο αγώνισμά της.

Η Athing Mu από την Αμερική ήταν Ολυμπιονίκης στα 800μ. και στα 4Χ400, ενώ σημείωσε Παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στίβου στα 800μ. και ρεκόρ Β. Αμερικής στα 400 και 800 μέτρα.

Η Yulimar Rojas από τη Βενεζουέλα εντυπωσίασε στο Τόκιο κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν, ενώ παράλληλα σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα και κέρδισε και το Diamond League.

Η Τζαμαϊκανή Elaine Thompson-Herah, τέλος, ήταν εξαιρετική στους Ολυμπιακούς Αγώνες κατακτώντας τρία χρυσά μετάλλια στα 100μ., τα 200μ. και τα 4Χ100μ. Κατέκτησε το Diamond League στα 100μ. και σημείωσε Εθνικό ρεκόρ τόσο στα 100μ. όσο και στα 200μ. όπου πλέον είναι η δεύτερη πιο γρήγορη γυναίκα στον κόσμο όλων των εποχών.