Εντυπωσιάζει ο νέος φωτισμός στο Παναθηναϊκό Στάδιο

 Runbeat Team   21:45 29-03-2021  

Εντυπωσιάζει ο νέος φωτισμός στο Παναθηναϊκό Στάδιο


Πανέμορφο και επιβλητικό παραμένει το Παναθηναϊκό Στάδιο, ο νέος φωτισμός του οποίου εγκαινιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας (29/03) παρουσία του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, ενώ τα εγκαίνια έγιναν παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου.

 

Οι νέοι προβολείς έχουν διαφορετικές μοίρες στόχευσης προκειμένου να αναδειχθεί το πεντελικό μάρμαρο, καθώς πρόκειται για το μοναδικό μαρμάρινο στάδιο στον κόσμο. Με τους νέους προβολείς, η φωτορύπανση μειώθηκε κατά 70%-80% και επιτεύχθηκε εξοικονόμηση ενέργειας κατά 50%. Επίσης, από εδώ και στο εξής θα φωτίζονται και τα δέντρα του Αρδηττού που βρίσκονται στην κορυφή του σταδίου.

«Ήταν μεγάλη πρόκληση, γιατί είναι ένα σπουδαίο μνημείο», λέει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο σχεδιαστής του φωτισμού, Γιώργος Τέλλος, και συνεχίζει: «Είναι ένα μνημείο το οποίο έχει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στη χώρα. Ακόμα μεγαλύτερη και από την Ακρόπολη. Είναι προσβάσιμο, γιατί ο κόσμος περνάει όπως και να έχει».

Πηγή φωτογραφίας: Intime