Εντυπωσιάζουν οι αριθμοί ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης

 Runbeat Team   18:13 01-02-2023  

Εντυπωσιάζουν οι αριθμοί ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης


Πολύ ενδιαφέροντα νούμερα όσον αφορά στα εισιτήρια, τους εθελοντές, αλλά και τους μετέχοντες αθλητές έδωσε στη δημοσιότητα η οργανωτική επιτροπή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη.

Περίπου 200 ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων έχουν ήδη πουληθεί 100.000 εισιτήρια, ενώ 3.500 άνθρωποι έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους ως εθελοντές στη σημαντικότερη φετινή διοργάνωση του κλασικού αθλητισμού.

 

Περισσότεροι από 2.000 αθλητές από περισσότερες από 200 χώρες και σχεδόν 8.000 διαπιστευμένοι συμμετέχοντες θα φτάσουν στη Βουδαπέστη το προσεχές καλοκαίρι. Μέχρι στιγμής, φίλαθλοι από 70 χώρες έχουν αγοράσει εισιτήρια, ενώ οι υποψήφιοι εθελοντές είναι κάτοικοι 30 χωρών την ίδια ώρα που η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 20 Φεβρουαρίου.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη από τις 19 έως τις 27 Αυγούστου 2023 και θα φιλοξενηθεί στο ολοκαίνουργιο Εθνικό Κέντρο Στίβου στην όχθη του Δούναβη. Η Πλατεία Ηρώων θα έχει την τιμητική της στους αγώνες βάδην και του μαραθωνίου καθώς η εκκίνηση και ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στο συγκεκριμένο ιστορικό σημείο.

Η αλήθεια είναι ότι οι προσδοκίες των διοργανωτών ξεπεράστηκαν όταν διαπιστώθηκε ότι 100.0000 εισιτήρια πωλήθηκαν τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας τους και οι προσδοκίες πλέον είναι πολύ υψηλές.

Διατίθενται εισιτήρια για συνολικά 14 συνεδρίες, εκ των οποίων οι εννέα είναι το βράδυ και οι πέντε το πρωί. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμοι τρεις τύποι πακέτων, ένα για το πρώτο σαββατοκύριακο, ένα για το τελευταίο σαββατοκύριακο και ένα για όλες τις ημέρες. Θα υπάρχουν τελικοί κάθε μέρα, συμπεριλαμβανομένου της πρώτης ημέρας (το απόγευμα).

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να αγοράσουν το πακέτο τον εισιτηρίων που του ενδιαφέρει πατώντας ΕΔΩ, Στην ίδια σελίδα υπάρχει και το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης.