Εορταστικό χαρακτήρα θα έχει ο «Σαρωνικός Δρόμος» στις 19 Φεβρουαρίου

 Runbeat Team   16:31 21-01-2022  

Εορταστικό χαρακτήρα θα έχει ο «Σαρωνικός Δρόμος» στις 19 Φεβρουαρίου


Γιορτάζοντας τα 25 χρόνια από την ίδρυσή του, ο ΑΠΣ Απόλλων Δυτικής Αττικής διοργανώνει το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου τον «Σαρωνικό δρόμο» σε συνεργασία με τον αθλητικό πολιτιστικό οργανισμό δήμου Ελευσίνας.

Οι διοργανωτές έδωσαν στη δημοσιότητα την προκήρυξη του αγώνα των 61 χιλιομέτρων , ο οποίος θα ξεκινήσει στις 6:30π.μ. από το δημοτικό στάδιο Ελευσίνας ( δίπλα στην ΠΥΡΚΑΛ), όπου θα γίνει και ο τερματισμός με το όριο του αγώνα να είναι οι 8,5 ώρες (15.00).

Σύμφωνα με την προκήρυξη, «δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι / όλες όσοι έχουν τερματίσει μαραθώνιο δρόμο την τελευταία πενταετία (κάτω από έξι ώρες 2017 και εντεύθεν.)

Η πορεία του αγώνα ακολουθεί την εξής διαδρομή: εκκίνηση δημοτικό στάδιο Ελευσίνας (οι αθλούμενοι κάνουν μια στροφή και εξέρχονται) , π.ε.ο. Αθηνών Κορίνθου- ναυπηγεία Ελευσίνας -Νεράκι -ανισόπεδη διάβαση Αθηνών .Κορίνθου-βόρειος παράλληλος παράδρομος ν.ε.ο. Αθηνών Κορίνθου- δρόμος περάματος μεγάρων- λάκα Μεγάρων – πάχη Μεγάρων- βαρέα Μεγάρων – π.ε.ο. Αθηνών Κορίνθου- πανόραμα Μεγάρων- Σκιρώνιες πέτρες (κακιά σκάλα)- ξενοδοχείο Κοκκίνης, απόστασης 30,5 χλμ και αναστροφή στην ίδια διαδρομή και τερματισμός στο δημοτικό στάδιο Ελευσίνας (μια στροφή μέσα στο στάδιο)».

 

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, «η  διαδρομή είναι πανέμορφη και αισθητική στο μεγαλύτερο μέρος της, ενώ προσεγγίζει την ακτογραμμή του Σαρωνικού κόλπου. Αξιοσημείωτα σημεία της διαδρομής είναι η ιστορική Ελευσίνα, τα ναυπηγεία, το ναυάγιο (Ευταξία), ο Λουτρόπυργος, το νεράκι, ο υδροβιότοπος Βουρκάρι, Πάχη και παραλία Βαρέας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και την Πέμπτη 17 Φεβρουάριου, ενώ το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ και παρέχεται η μετάβαση προς Ελευσίνα από πλατεία Καραϊσκάκη (Αναχώρηση στις 5μ. από το ξενοδοχείο stanley και επιστροφή στο ίδιο σημείο από Ελευσίνα 3:30μ.μ.), ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ιατρική κάλυψη, τεχνικό μπλουζάκι, τροφοδοσία σε 9 σταθμούς, ελαφρύ γεύμα μετά τον αγώνα, μετάλλια για όλους και κύπελλο για τους πρώτους 6 άνδρες και γυναίκες, καθώς και 50% έκπτωση για τον αγώνα «7ος αγώνας Αλκυόνων» απόστασης 30χλμ που θα γίνει στην Ψάθα.

Σταθμοί τροφοδοσίας του αγώνα

1. εκκίνηση –τερματισμός δημοτικό στάδιο Ελευσίνας.

2. διασταύρωση π.ε.ο.- παράδρομος νέας Εθνικής οδού 4,6 και 56,4 χλμ στην επαναφορά.

3. καφέ ocean Λουτρόπυργος 6,8 και 54,2 χλμ στην επαναφορά.

4. καφέ dada(νεράκι) διασταύρωση π.ε.ο. με ανισόπεδη γέφυρα νέας Ε.Ο. 9,7 και 51,3 χλμ στην επαναφορά.

5. διασταύρωση παραλίας μεγάρων – λάκκας μεγάρων 17,3 και 43,7 χλμ στην επαναφορά.

6. διασταύρωση λάκκας( βουρκάρι) και δρόμου για πάχη μεγάρων 19,3 και 41,7 χλμ παναφορά.

7. Βαρέα μεγάρων( aqua mare café) 24,3 και 36,7 χλμ.

8. πανόραμα μεγάρων 27,4 και 33,6 χλμ.

9. Σκιρώνιες πέτρες κακιά σκάλα (ξενοδοχείο Κοκκίνης) 30,5 χλμ- αναστροφή και επαναφορά.

Τροφοδοσία: (η τροφοδοσία περιλαμβάνει νερό, ισοτονικά, αναψυκτικά, αλμυρά, γλυκά, αλάτι, ζάχαρη, μέλι, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα σύκα, μπισκότα.)  Κατάθεση συμμετοχών στον λογαριασμό του συλλόγου IBAN GR 8602606020000830200575455 (eurobank).

Δικαιούχος: ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ  μέχρι και Πέμπτη 17 Φεβρουάριου 2022.

θα ισχύσουν απαραίτητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής της Γ.Γ.Α και του Ε.Ο.Δ.Υ και ο ανώτατος αριθμός των συμμετοχών θα ορισθεί στα άτομα που θα ορίσουν αυτές».