Επέστρεφε στις προπονήσεις η Τζένγκο με υψηλούς στόχους και προσδοκίες ενόψει του 2023

 Runbeat Team   12:09 04-10-2022  

Επέστρεφε στις προπονήσεις η Τζένγκο με υψηλούς στόχους και προσδοκίες ενόψει του 2023


Η περίοδος ξεκούρασης τελείωσε για την Ελίνα Τζένγκο, η οποία επιστρέφει στις προπονήσεις θέτοντας υψηλούς στόχους για το 2023.

Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου στον ακοντισμό με την εντυπωσιακή βολή στα 65.81 μέτρα ανέβασε τις προσδοκίες. Το 2023 περιλαμβάνει πολλούς και σημαντικούς αγώνες με κορυφαία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

 

Ο προπονητής της Τζένγκο, Γιώργος Μποτσκαριώβ, μίλησε στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ για τους στόχους της αθλήτριάς του, αλλά και για το υπόλοιπο γκρουπ.

«Ξεκουράστηκε αρκετά είχε να τακτοποιήσει και αρκετές υποχρεώσεις και πλέον επιστρέφει και πάλι στις προπονήσεις. Κάθε χρόνο ξεκινάμε τη χρονιά με υψηλούς στόχους το ίδιο θα κάνουμε και φέτος. Σίγουρα στις προτεραιότητες μας είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού, αλλά και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Η Ελίνα το 2022 έκανε 14 αγώνες και αυτό την κούρασε αρκετά. Το 2023 ο στόχος είναι να κάνει λιγότερους αγώνες και να επικεντρωθεί κυρίως σε δυνατά μίτινγκ στο εξωτερικό. Η προπόνηση αυτό το διάστημα θα γίνει στην Χαλκιδική, ενώ την περίοδο των εορτών, όπου τα παιδιά θα έχουν κενό από τις πανεπιστημιακές τους υποχρεώσεις, θα πάμε προετοιμασία όλοι μαζί. Από εκεί και πέρα υπάρχει μια σκέψη για προετοιμασία στη Νότιο Αφρική την Άνοιξη, ώστε η Ελίνα να προετοιμαστεί δίπλα σε άλλα γκρουπ ακοντιστών».

Με υψηλές προσδοκίες έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους για τη νέα χρονιά και τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ του Έλληνα προπονητή. «Η Αναστασία Ντραγκομίροβα έχει ως στόχο τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, στην πρώτη της χρονιά στην κατηγορία, στα σύνθετα. Η Αναστασία, φέτος έκανε καλές εμφανίσεις, ύστερα από δύο χρόνια συντήρησης, λόγω του ποδιού. Από το 2022 η προσοχή μας είναι στραμμένη μόνο στο σύνθετο. Πρόθεση μας είναι να κάνει σύνθετο και τον χειμώνα, για να έχει έναν ακόμη αγώνα στα πόδια της. Πέρυσι της έλειπαν οι αγώνες, μετά τον Μάιο κατάφερε να βρει τον ρυθμό της», είπε ο Μποτσκαριώβ και συμπλήρωσε: «Ο Τάσος Λατιφλάρι και ο Οδυσσέας Μουζενίδης, θα μπουν στον κλειστό με στόχο τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης, ενώ η Σοφία Κεσσίδη θα διεκδικήσει συμμετοχή και μια καλή παρουσία στη δισκοβολία στο Ευρωπαϊκό Κ23».

Ο Λατιφλάρι, ο οποίος αγωνίστηκε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, έκλεισε τη σεζόν με βολή στα 19,.93 μ., ενώ ο Μουζενίδης με 19,92 μέτρα.

Ο Γιώργος Μποτσκαριώβ αναμένει την υλοποίηση της κατασκευής χώρου προπόνησης για τους αθλητές και τους αθλήτριες της πόλης, προκειμένου οι συνθήκες προπόνησης να γίνουν κατάλληλες για αθλητές και αθλήτριες αυτού του επιπέδου. «Έχει εγκριθεί και αναμένεται να ξεκινήσει η δημιουργία προπονητικού χώρου ρίψεων με δύο κλωβούς για δισκοβολία και σφυροβολία, μία βαλβίδα για σφαιροβολία κι έναν διάδρομο για ακοντισμό. Πιστεύω πως σύντομα θα το έχουμε στη διάθεση μας».